Assad, atac DEVASTATOR: SUA și Occidentul, vinovate
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
bashar-al-assad-gov-sy
bashar-al-assad-gov-sy
Presupusul atac chimic asupra unui oraș al insurgenților din Siriei a fost '100% fabricat' și a servit drept 'pretext' pentru a justifica loviturile aeriene americane împotriva armatei siriene. Cel puțin așa este de părere președintele sirian Bashar al-Assad, într-un interviu acordat în exclusivitate agenției France Presse, la Damasc,  scrie Agerpres.

'Pentru noi, aceasta a fost 'fabricat' 100% (...) Impresia noastră este că Occidentul — mai ales SUA — este complice al teroriștilor și că a pus în scenă toată această poveste pentru a servi drept pretext la atacul' american din 7 aprilie împotriva unei baze aeriene siriene, a afirmat Assad în primul său interviu după presupusul atac chimic asupra orașului Khan Sheykun și după represaliile americane.

El a spus că nu va accepta decât o anchetă 'imparțială' cu privire la acest presupus atac chimic. 'Vom conlucra (cu rușii) în vederea unei anchete internaționale, însă aceasta trebuie să fie imparțială. Nu ne putem permite o anchetă decât în cazul în care aceasta va fi imparțială și asigurându-ne că țări imparțiale vor lua parte la ea, pentru a avea certitudinea că aceasta nu va fi folosită în scopuri politice', a adăugat Bashar al-Assad.

Președintele sirian a adăugat că regimul său nu deține arme chimice. Totodată, el a dat asigurări că puterea de foc a armatei sale nu a fost afectată de loviturile americane contra bazei militare siriene.

Potrivit lui Bashar al-Assad, SUA nu dau dovadă seriozitate în căutarea unei soluții politice în Siria și folosesc procesul politic de la Geneva pentru a veni în ajutorul insurgenților, care pierd teren în fața forțelor regimului de la Damasc.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel