Aspiratorul miroase urât? Iată cum poți remedia problema neplăcută
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Aspiratorul miroase urât. Iată cum poți remedia problema neplăcută. Sursa - pixabay.com
Aspiratorul miroase urât. Iată cum poți remedia problema neplăcută. Sursa - pixabay.com
Un aspirator este un aparat indispensabil în fiecare casă, dar, după o utilizare prelungită, pot apărea o serie de probleme.  

Cele mai frecvente cauze ale mirosului urât al aspiratorului includ supraîncălzirea motorului, contaminarea sacului sau a containerului pentru gunoi. În primul caz, poate părea că aspiratorul miroase a plastic, iar în al doilea - a șosete murdare.

În timpul curățării, nu doar praful este adunat, ci și bucăți de mâncare, iar bacteriile dăunătoare încep să se înmulțească.

Nu faceți niciodată aceste greșeli atunci când puneți adidașii în mașina de spălat

Poți rezolva această problemă cu detergent, praf de spălat obișnuit sau odorizant. De asemenea, poți adăuga în sacul de gunoi al aspiratorului un parfum special.

Există o modalitate mai accesibilă și mai ușoară - praful de spălat. O cantitate mică de pulbere, pusă în recipientul de praf al aspiratorului, va elimina mirosul urât și va împrospăta și mirosul din cameră pentru o lungă perioadă de timp.

Curăță argintul înnegrit fără bicarbonat de sodiu. Ai nevoie de două ingrediente simple din cămară

De asemenea, un tampon obișnuit de bumbac, îmbibat cu uleiul esențial preferat, elimină mirosurile urâte. 

Important este să nu uiți să schimbi aceste discuri. De asemenea, poți adăuga ulei esențial la aspiratorul-robot în timpul curățării umede.

 

Vezi și:

 

Sticla cuptorului este foarte murdară? Curățați-o astfel și grăsimea va dispărea într-o clipă

 

Cuptorul este unul dintre cele mai folosite aparate electrocasnice. Gospodinele gătesc în cuptor mai multe alimente într-un mod mai sănătos și mai delicios. Deoarece este folosit continuu, aveți tendința să uitați să-l curățați corect.

Un cuptor murdar nu este o opțiune sănătoasă, deoarece gătiți alimentele și contaminarea cu resturi de alimente arse se face ușor.

Foarte des se întâmplă să curățați cuptorul în interior, dar să uitați de geamul ușii. Prin urmare, vă dezvăluim cele mai interesante trucuri pentru curățarea corectă a sticlei cuptorului.

Cum să degresați recipientele de ulei: trucul bunicii care funcționează cu adevărat

Curățarea geamului ușii cuptorului nu este o sarcină ușoară, dar este foarte important să mențineți igiena cuptorului.

Geamul cuptorului este alcătuit din mai multe straturi, pentru că trebuie să reziste la temperaturi ridicate și între aceste straturi se acumulează, adesea, murdăria. 

În primul rând, este foarte important să curățați bine fiecare colț și pentru asta va fi necesară dezasamblarea ușii. 

 

Cum se scoate ușa cuptorului?

 

Deschideți cu grijă ușa cuptorului și localizați balamalele. După ce ați localizat balamalele, blocați-le. Verificați dacă sunt blocate și scoateți șuruburile.

Tigaia s-a ars? Iată cum o poți salva. Sfaturile gospodinelor cu experiență

În același timp trageți capacul metalic spre dvs. Este timpul să  scoateți geamul ușii interioare și să începeți să o curățați. Odată ce l-ați curățat  complet curat, reintroduceți-l cu grijă înapoi.

 

Cum se curăță sticla cuptorului? 

 

Oțet. Pe piață, există o mare varietate de produse de curățare chimice care vă pot ajuta, deși nu sunt întotdeauna cele mai eficiente. Prin urmare, puteți folosi oțet, care are proprietăți antibacteriene și dezinfectante. Adăugați și bicarbonatul de sodiu pentru o curățare sigură și naturală.

Procedura este următoarea: pregătiți o  soluție de 3/4 părți de apă la 1 de oțet într-un recipient cu pulverizare. Pulverizați lichidul pe suprafața sticlei și pe ușa cuptorului. Lăsați-l să acționeze 20 de minute și apoi îndepărtați-l cu o cârpă umedă.

Deși mirosul de oțet dispare rapid, pentru a preveni apariția mirosurilor neplăcute, este necesar să lăsați ușa cuptorului deschisă câteva minute.

Remedii populare, care elimină umiditatea excesivă din casă: trucul bunicii nu dă greș niciodată

Bicarbonat de sodiu. Pentru a curăța sticla cuptorului puteți folosi și bicarbonat de sodiu, dizolvat în apă. Acesta este un degresant și detartrant puternic și nu dăunează suprafețelor.

Procedura este următoarea: puneți 1/2 cana de bicarbonat de sodiu într-un castron și turnați 2 linguri de apă cald. Amestecul va căpăta o consistență păstoasă.  Aplicați produsul  pe geamul ușii cuptorului, care trebuie curățat, în prealabil, cu o cârpă înmuiată în apă călduță. Această procedură elimină grăsimea încăpățânată. Lăsați amestecul să se odihnească timp de 2 ore, apoi îndepărtați-l cu o cârpă umedă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel