Hingherii de la ASPA, oameni luați cu ziua de pe stradă. Ce spune Paula Iacob
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
02hingheri_OC_ea4cb2fe8c
02hingheri_OC_ea4cb2fe8c

În cursul zilei de luni, asociațiile pentru protecția animalelor au primit mai multe mesaje despre modul în care Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor și-a început activitatea de strângere a câinilor. O activitate nu tocmai legală dacă luăm în calcul mesajele primite luni și, în parte, confirmate marți de ASPA

 50 lei/zi pentru fiecare supranumit hingher

Potrivit unui mesaj primit luni pe adresa unei asociații și publicat pe grupul Protecția Animalelor România, "în zona Colentina-Doamna Ghica, au apărut câteva microbuze, în care se încărcau oameni, care erau duși să prindă câinii din zonă. Celor care mergeau li se promiteau 50 de lei de om".

Marți, șeful ASPA, Răzvan Băncescu, a declarat că numărul de hingheri din Capitală a fost suplimentat, iar 11 echipe se află pe teren pentru a aduna câinii. Coordonatorul ASPA a susţinut că marţi ar trebui să fie pe teren toate cele 11 echipaje, care vor ridica de pe străzi câinii, în principal pe cei găsiţi în haite. În teren sunt grupate câte două maşini, însoţite de inspectori de la Direcţia de Control, aceştia având liste cu zonele în care au fost sesizate haite de câini.

Paula Iacob: Băncescu ucide câinii dinainte să fie dată această lege

Contactată de De Ce News, avocata Paula Iacob a declarat că doar prin această metodă, prin strângerea de pe străzi, ar fi putut cei de la ASPA să angajeze 11 echipe de hingheri de pe o zi de pe alta. Avocata a subliniat că "Băncescu ucide câinii dinainte să apară această lege. În ciuda eforturilor ONG-urilor, el a susținut dintotdeauna această metodă".

Dacă modul de angajare a hingherilor ar fi cel semnalat luni, așa-numiții hingheri ar putea primi în loc de bani, dosare penale pentru brutalitate împotriva animalelor în baza legii Marinescu. Astfel, avocata subliniază că acele persoane care strâng câinii sunt "niște infractori".

Ea este revoltată că "în secolul 21, românii se poartă ca omul din caverne, este o denigrare a românului adevărat". Avocata se întreabă: "Dacă un om este ucis de un criminal, eutanasiem toată România, pentru că printre ei s-a aflat un criminal?". Paula Iacob a mai declarat că proiectul adoptat este împotriva Constituției, legislației internaționale și moralității, valorilor românilor.

ASPA refuză să dea câini spre adopție

Un alt mesaj primit luni de către asociații a fost că au început să fie ridicați câinii de pe lângă școli, grădinițe, piețe, însă "ASPA nu vrea să dea în adopție câinii ridicați". Băncescu a declarat, marți, că "au fost ridicaţi în jur de 30-35 de câini, unii din zonele grădiniţelor şi altor instituţii". Luni, era program de adopții între orele 11 și 13.

Potrivit unui militant pentru drepturile animalelor, în programul de adopții se pot adopta 5 câini, însă nici acești câini nu au fost dați spre adopție. ASPA are program de adopții luni, miercuri și vineri între orele 11 și 13. Astfel, ar putea fi adoptați 15 câini pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel