Asociaţia Magistraţilor din România, alături de protestul judecătorilor din CSM
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Andreea Ciucă, președintele Asociației Magistraților din România, a declarat,  într-o intervenție la Antena 3 , că nu este vorba despre un „război” în interiorul CSM, că nu dorește să ia apărarea vreunei persoane, ci dorește să apere niște principii, cum este dreptul la apărare. 

Reacția Andreei Ciucă  vine după ce un număr de  cinci judecători ai CSM, printre care şi preşedintele instanţei supreme Cristina Tarcea, susţin că au boicotat şedinţa CSM pentru că „nu este pentru prima dată când argumentul numărului majoritar al voturilor exprimate devine mai puternic decât cel al respectării legii”.

"Noi am văzut comunicatul din CSM și ne bucură foarte mult atitudinea președintelui ÎCCJ și a Gabrielei Baltag", a spus Andreea Ciucă, la Antena 3.

"Demersul este foarte important pentru că scoate în evidență o contradicție bazată pe nerespectarea unui drept pe care, dacă noi nu îl respectăm, suntem sancționați în spațiul public pe bună dreptate. Aici este vorba despre dreptul la apărare", a spus președintele AMR.

[citeste si]

Judecătorul Andreea Ciucă a ținut să sublinieze că „graba grupului din CSM" de a cere demiterea conducerii Inspecției Judiciare, fără posibilitate de a se apăra, nu ar avea legătură cu acele concluzii după controlul de la DNA.

"Nu exclud această situație, dar nu pot să o afirm cu titlu de realitate", a mai spus judecătorul.

Miercuri, cinci judecători, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, au refuzat să participe la şedinţa plenului CSM de miercuri, nemulțumiți că, în ședința Comisiei nr.1 de marți " s-a refuzat, în majoritate, să se acorde Inspecţiei Judiciare amânarea solicitată cu scopul de a pune la dispoziţia Consiliului un raport complet privind stadiul implementării recomandărilor raportului de audit, fiind exprimată neechivoc intenţia de a pune în discuţia plenului de azi revocarea conducerii Inspecţiei Judiciare ca urmare a raportului de audit, dar şi a altor împrejurări de fapt exterioare acestuia".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel