Controale ANPC în Deltă, după mai multe probleme. Asociația Delta Dunării susține intensificarea verificărilor
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Controale ANPC în Deltă, după mai multe probleme. Asociația Delta Dunării susține intensificarea verificărilor  /  Foto: Ioan Radu Gava
Controale ANPC în Deltă, după mai multe probleme. Asociația Delta Dunării susține intensificarea verificărilor / Foto: Ioan Radu Gava
AMDTDD transmite un mesaj de susținere pentru ANPC.

După apariția mai multor probleme în zona Deltei Dunării, ANPC a luat decizia de a intensifica controalele operatorilor economici. Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării se alătură demersului ANPC de intensificare a verificărilor:

„În condițiile în care siguranța alimentară și sanitară a turistului trebuie să fie întotdeauna pe primul loc, Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării susține eforturile ANPC de a extinde controalele și la nivelul pensiunilor, hotelurilor și restaurantelor din Deltă. Constatăm cu tristețe, că au existat situații de încălcare a legii din partea unor operatori economici, care funcționează în destinație și care, în mod evident nu au acordat respectul cuvenit turistului, în primul rând, dar și față de prevederile legii.

Vrem să asigurăm turiștii, că acestea sunt un cazuri izolate, care nu definesc industria turismului din Delta Dunării, iar membrii Asociației de Management al Destinației Turistice și toți cei angrenați în turism în destinație, au luat și vor lua în continuare măsuri în a oferi servicii de un înalt standard de calitate.

Delta Dunării a rămâne o destinație definită de servicii turistice de calitate, de tradiții, multiculturalitate și gastronomie locală, sigură în context pandemic, unică în Europa prin ceea ce are de oferit iubitorilor de natură. Sezonul turistic în Deltă continuă pentru încă cateva luni, și reamintim că unele resorturi vor fi deschise și pe perioada iernii.“, transmite Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării într-un comunicat.

Dezastru ecologic în Delta Dunării. Bărci de mare viteză intră direct în stolurile de pelicani

Locuitorii din Delta Dunării au trimis Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării filmări în care bărcile de mare viteză intră direct în stolurile de pelicani din rezervația biosferei:

„În urma campaniei inițiate de Asociația Delta Dunării,  cu privire la dezastrul ecologic pe care îl fac bărcile în viteză, în acele produse toxice “excursii de o zi în Delta Dunării” cu plecare din București, am primit reacții îmbucurătoare din deltă.

Oamenii au început să  ne trimită pe mail sau pe Messenger, fotografii și filmări cu bărci care circulă cu viteză foarte mare pe canale, bărci care intra direct în stolurile de pelicani. Toți își exprimă speranța că poate cineva va opri acest dezastru ecologic perpetuat, de ani de zile în Delta Dunării! Toate aceste materiale vor fi transmisie către ARBDD, Garda de Mediu și alte instituții de control în Rezervație și respectiv către mass-media. Acest dezastru trebuie să înceteze!“, a precizat președintele Asociației Delta Dunării, Cătălin Țibuleac (vezi imaginile AICI).

Vacanță în Deltă (2021). Cătălin Țibuleac: Ce trebuie să știe turiștii când vin să viziteze Delta

În cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, Cătălin Țibuleac, președintele Asociației Delta Dunării, a vorbit despre oportunitățile pe care Rezervația Biosferei le oferă pentru turiști:

„Sunt operatori pe o anumită nișă din turismul deltaic care încearcă să obțină câștiguri facile pe o vacanță intensă, dar, din păcate, atât de intensă încât turistul care vine nu înțelege nimic. Din contră, un  astfel de turist nu va mai reveni în România. Ba mai mult, le va spune și altor prieteni Am fost, dar nu am înțeles mare lucru. În turism există o vorbă Un turist mulțumit va aduce după el un al doilea turist, un turist nemulțumit va goni alți zece turiști. Acest principiu trebuie avut în vedere. Din păcate, există operatori care promovează un astfel de turism“ e de părere Cătălin Țibuleac (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel