Criminal în serie: Asistentul medical care provoca pacienților infarct miocardic, responsabil pentru 91 de decese
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Niels Hogel, criminal în serie. Sursa Foto Youtube.
Niels Hogel, criminal în serie. Sursa Foto Youtube.
Povestea unui bărbat care după ani de zile a descoperit că a fost victima unuia dintre cei mai răi ucigași în serie din țară, un asistent medical care a provocat infarct miocardic pacienților pentru a-i salva și a-și crea o figură de erou, face furori în Germania.

Ani de zile a crezut că cel pe care îl credea a fi un prieten de-al său, care de altfel îi salvase viața după un accident grav, era în schimb omul care încercase să-l omoare, unul dintre cei mai răi criminali în serie din istoria Germaniei.

Este povestea lui Matthias Corssen, care a șocat țara, și care a apărut după ce victima tentativei de omor a decis să povestească întâmplarea în mass-media, potrivit Europa Today.

Pe 21 iunie 2004, la vârsta de 29 de ani, Corssen a fost victima unui accident rutier când o dubă de livrare de pizza din Ganderkesee, Saxonia Inferioară, i-a lovit mașina.

Inițial, în afară de dureri severe și unele răni, el părea să fie în stare bună, dar când a sosit ambulanța a intrat în stop cardiac. A fost intubat imediat și dus la spital cu elicopterul, iar acolo a fost resuscitat de un asistent medical pe nume Niels Hogel, care ulterior i-a devenit și prieten.

Recuperarea în urma accidentului a fost însă mai grea decât se aștepta și bărbatul a început să aibă tulburări motorii, a pierdut controlul brațului drept și dificultăți de concentrare.

Presupusul său prieten și salvator a intrat și el la scurt timp în necazuri, acuzat că a provocat moartea unui bolnav de cancer internat la spitalul în care lucra

După recuperare, pentru a-i mulțumi că l-a salvat, Matthias Corssen l-a găzduit pe Niels Hogel acasă la el, însă pentru scurt timp deoarece Niels avea probleme cu consumul de alcool. 

Abia ani mai târziu a descoperit cine era cu adevărat omul care l-a reînviat din accident: unul dintre cei mai răi ucigași în serie din istoria Germaniei, persoana care încercase să-l omoare și pe el.

Procesul, care a început sub acuzația de a provoca moartea pacientului cu cancer, s-a încheiat ani mai târziu cu descoperirea că Hogel, în vârstă de 45 de ani, a fost responsabil pentru cel puțin 91 de decese.

Pe vremea când acesta lucra ca asistent medical, a provocat stop cardiac pacienților cu medicamente injectabile, apoi i-a reînviat pozând astfel în erou

Însă, de zeci de ori, Niels nu a reușit să-i readucă la viață ucigându-i pe pacienți, iar pentru aceasta a fost condamnat definitiv în 2019, iar abia atunci, având în vedere regulile stricte privind respectarea vieții private a persoanelor judecate, identitatea i-a fost dezvăluită.

Corssen a înțeles abia în 2014 ce s-a întâmplat, la zece ani de la accidentul care i-a schimbat viața, când poliția l-a chemat ca posibilă victimă a unei tentative de omor.

Abia acum a avut în sfârșit curajul să-și spună povestea tragică, în speranța că asta îl va ajuta să-și depășească trauma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel