Data publicării:

Asistentul care a sedat intenționat 3 paciente lucrează în continuare la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Asistentul care a sedat intenționat 3 paciente lucrează în continuare la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" / Foto: Pexels
Asistentul care a sedat intenționat 3 paciente lucrează în continuare la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" / Foto: Pexels

Asistentul care a sedat intenționat 3 paciente lucrează în continuare la Spitalul Militar, la aproape două luni de când totul a ieșit la iveală.

La aproape două luni după ce asistentul medical de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" a fost prins că a sedat 3 paciente, acesta este în continuare angajat și continuă să-și încaseze salariul, transmite Realitatea Plus. Se întâmplă după ce tânărul, care are în jur de 20 de ani, a scos din farmacia spitalului 18 fiole de diazepam fără știrea șefilor. Polițiștii fac în continuare cercetări pentru tentativa de omor calificat, dar deocamdată bărbatul nu s-a ales cu nicio măsură preventivă și nici nu s-a ales cu obligații de încetare a serviciilor. Și reprezentanții Spitalului Militar au constituit o comisie de cercetare a faptelor.

Asistentul care le-a sedat pe cele 3 paciente s-a ales doar cu interdicția de a mai intra în contact direct cu acestea. Reamintim că acum aproape două luni s-a descoperit că el le-ar fi turnat fiolele de diazepam în cafea. În timp ce erau sedate, pacientele ar fi fost și agresate sexual de către tânărul angajat, a spus un cadru medical.

Vârstele celor de 3 paciente sunt cuprinse între 50 și 60 de ani. Una dintre acestea a ajuns în stop cardio-respirator, iar medicul care a tratat-o a crezut că agresorul a și violat-o în tot acel timp. Agresiunea sexuală nu a fost reclamată de spital către Parchet. Unitatea medicală susține că pacienții sunt în siguranță. În acea noapte, cei din personalul medical de gardă au adormit și ei în mod misterios.

Spitalul, reacţie oficială

Iată punctul de vedere al spitalului, la solicitarea DC News. 

"Sâmbătă, 6 mai a.c., ca urmare a unei sesizări primite de la o echipă de gardă privind suspiciunea administrării, fără prescripție medicală explicită, a unor produse farmaceutice (medicamente), unor pacienți internați în spitalul nostru, conducerea SUUMC a sesizat cu maximă urgență, conform procedurilor legale, Parchetul Militar.

Pacienții în discuție au fost sub supraveghere medicală permanentă la nivelul secției în care erau internați. De la data evenimentului și până în prezent, niciun pacient nu a necesitat transferul într-o altă secție ca urmare a agravării stării de sănătate, toți urmând protocoalele de investigații și cele terapeutice stabilite de medicii curanți.

În paralel cu ancheta penală, unitatea noastră a dispus o cercetare administrativă privind analiza cauzelor și împrejurărilor care au dus la apariția unui astfel de incident, înăsprind regulile privind accesul la aplicarea procedurilor și protocoalelor medicale.

SUUMC colaborează necondiționat cu organele de cercetare penală pe care le-a sesizat, instituția noastră fiind direct interesată de aflarea adevărului.

În toate activitățile desfășurate de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila”, sănătatea și siguranța pacienților sunt obiective de maximă prioritate, iar acordarea unui act medical de cea mai înaltă calitate reprezintă o datorie, nu un deziderat", transmite conducerea Spitalului, într-un răspuns pentru DC NEWS. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel