Asistentele medicale fără bacalaureat, în spitale. Wiener, după decizia din Parlament
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Facebook - Adrian Wiener
Facebook - Adrian Wiener
Asistentele medicale fără bacalaureat vor putea lucra în spitalele din țară, după ce proiectul de lege al unui parlamentar a fost respins.  

Asistentele medicale pot fi și persoanele care nu au promovat examenul de bacalaureat. Adrian Wiener medic la Spitalul Județean Arad și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a încearcat pentru a doua oară să treacă prin Parlament un proiect de lege privind promovarea obligatorie a examenului de bacalaureat înainte de înscrierea la școlile postliceale sanitare.

Reforma sistemului sanitar

Medicul Adrian Wiener a declarat, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, că ar fi dorit să ridice ștacheta prin adoptarea acestui proiect de lege. Absolvenții de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat, se vor putea înscrie în continuare la o școală postliceală sanitară.

”Este la a doua încercare de a fi propusă Senatului. E o parte esențială a reformei în sănătate, adică în măsura în care schimbăm puțin baza de selecție pentru personalul medical, în speță pentru asistentele medicale, în măsura în care deja există de mulți ani alternativa învățământului superior pentru aceeași calificare și pentru aceeași fișă a postului și pentru aceleași atribuții de serviciu, există și alternativa parcursului educațional, ca facultatea de nursing, adică studii superioare, a declarat pentru DC MEDICAL, medicul Adrian Wiener, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

VEZI SUBIECTUL, PE LARG, PE DCMEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel