Asistența socială va fi externalizată, anunță Ministerul Muncii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
MINISTERUL MUNCII
MINISTERUL MUNCII

Serviciile de asistenţă socială vor fi externalizate, ca urmare a unei propuneri de modificare a legii privind sistemul naţional de asistenţă socială, a declarat secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) Nicolae Ivăşchescu, după o întâlnire cu sindicatele şi patronatele.

'Dorim să externalizăm serviciile de asistenţă socială către ONG-uri şi societăţi comerciale. Să deschidem şi această piaţă, astfel încât, cu aceleaşi sume de bani, să avem o calitate mai bună', a spus Ivăşchescu, subliniind că vor fi externalizate cât mai multe dintre serviciile existente şi, dacă va fi posibil, 'chiar toate', potrivit Agerpres. După părerea sa, deschiderea pieţei serviciilor de asistenţă socială va crea o competiţie benefică şi noi locuri de muncă. 'Şi sindicatele şi patronatele au fost de acord, iar ONG-urile au salutat această propunere', a adăugat secretarul de stat.

De asemenea, oficialul Ministerului Muncii a spus că modificările dorite de sindicate şi patronate sunt benefice pentru lege. 'Avem aceeaşi viziune în privinţa legii, minister, sindicate, patronate. Dorim ca legea să fie unitară şi ajutoarele sociale să fie ţintite mult mai bine, către persoanele care sunt într-adevăr în nevoie şi să nu mai acordăm sprijin acolo unde nu este cazul sau chiar unor persoane care nu au dreptul să beneficieze de el', a afirmat secretarul de stat Ivăşchescu.

Luni, în cadrul Comisiei de Dialog Social, reprezentanţii Ministerului Muncii şi cei ai sindicatelor şi patronatelor au discutat modificarea legii privind sistemul naţional de asistenţă socială. Proiectul legii este în dezbatere publică, fiind postat pe site-ul MMFPS. Joi, va avea loc o dezbatere publică şi va fi prezentată forma finală a proiectului de lege cu amendamentele propuse de sindicate şi patronate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel