Asistentă medicală, acuzată de uciderea a opt bebeluși. Se declară nevinovată
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 04 oct 2021, 20:48
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
O asistentă medicală din Marea Britanie se declară nevinovată de uciderea a opt bebeluşi.

O asistentă medicală din Marea Britanie, acuzată de uciderea a opt bebeluşi şi tentativă de omor comisă asupra altor zece într-un spital din nord-vestul Angliei, a pledat nevinovată luni în instanţă, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Lucy Letby, în vârstă de 31 de ani, a compărut în faţa tribunalului din Manchester prin videoconferinţă, din închisoarea Peterborough (centrul Angliei), unde se află în arest preventiv.

Se consideră nevinovatăAsistenta medicală, care lucra la secţia de neonatologie a Spitalului Countess of Chester, a declarat că este nevinovată de toate acuzaţiile formulate împotriva ei, şi anume uciderea a opt bebeluşi - cinci băieţei şi trei fetiţe, şi de tentativă de omor comisă asupra altor zece bebeluşi, în perioada iunie 2015 - iunie 2016.

Lucy Letby a fost arestată şi apoi acuzată în noiembrie 2020 în cadrul anchetei privind decesul bebeluşilor, fiind deja audiată de două ori, în 2018 şi 2019, fără o urmărire penală la acea vreme.

Consultanţi în pediatrie şi-au exprimat îngrijorarea în iunie 2015 cu privire la un număr mai mare decât de obicei de decese în rândul bebeluşilor, multe dintre acestea fiind descrise drept "inexplicabile" sau "neaşteptate", potrivit unui raport publicat în iulie 2016 de Colegiul Regal de Pediatrie şi Sănătate a Copilului (RCPCH).

Arestul preventiv a fost prelungitLuni, judecătorul James Goss a prelungit arestul preventiv al lui Lucy Letby şi a stabilit începutul procesului său - care ar putea dura şase luni - pe 4 octombrie 2022, la tribunalul din Manchester.

O audiere preliminară va avea loc şi în ianuarie.

Marea Britanie: Poliţia scoţiană cere vigilenţă sporită din partea publicului

Poliţia scoţiană a lansat luni un apel în care cere publicului să dea dovadă de vigilenţă în timpul Conferinţei ONU privind schimbările climatice (COP26), care începe în 31 octombrie la Glasgow, pentru a putea preveni infracţiunile, inclusiv eventuale acte de terorism, transmite DPA, mai scrie Agerpres. 

Poliţia scoţiană a lansat o campanie de informare de şase săptămâni în cadrul măsurilor de securitate pentru evenimentul ce va reuni peste 100 de lideri din întreaga lume.

COP26 va prilejui una dintre dintre cele mai ample operaţiuni ale poliţiei înregistrate vreodată în Regatul Unit şi intenţionăm să folosim toate resursele aflate la dispoziţie pentru a susţine organizarea unui eveniment în siguranţă, a declarat responsabilul poliţiei scoţiene pentru acest summit, Mark Hargreaves.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?