ASE, admitere 2022, sesiunea din toamnă. Cum devii student la ASE. Au început înscrierile la programele universitare de licență
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
ASE a transmis că, din 5 septembrie, a început sesiunea de toamnă a concursului de admitere la programele universitare de licență pentru anul universitar 2022-2023.

Înscrierile au loc în perioada 5 – 8 septembrie 2022 și se desfășoară prin încărcarea documentelor de concurs și plata taxei de înscriere pe platforma admitere.ase.ro.

Cum devii student la ASE

Concursul de admitere constă în:

eseul motivațional (probă eliminatorie, evaluată cu admis/respins)

testul de competenţă lingvistică, susținut online de către candidaţii care optează pentru programe cu predare în limbă străină și pentru programul Limbi moderne aplicate și nu au certificat de competență lingvistică, recunoscut de ASE;

media generală de admitere, ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale (30%).

Taxa de înscriere la programele universitare de licență, învățământ cu frecvență, este de 120 de lei (include două opțiuni), iar taxa pentru fiecare opțiune suplimentară este de 40 de lei. Taxa de înscriere la programele universitare de licență, învățământ la distanță și cu frecvență redusă este de 145 lei, indiferent de numărul opțiunilor (excepții, candidați scutiţi de plata taxei de înscriere). Taxa de înscriere se plătește preferabil online, prin intermediul aplicației ASE, în cadrul procesului de înscriere.

Pentru întrebări și informații detaliate despre Admitere și ASE, candidații au la dispoziție paginile instituționale Admitere Licență 2022, Facebook, Instagram.

„Dragi candidați la programele noastre universitare de licență, vă invit, cu drag, să vă alăturați comunității de peste 23.000 de studenți ai Academiei de Studii Economice din București, liderul învățământului economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est. Eu însumi sunt mândru să fiu absolvent al acestei universități. Tradiția și dinamica, strânsa legătură cu mediul de afaceri, oportunitățile de învățare, numeroasele burse de studii, mobilitățile internaționale, condițiile noastre bune de cazare sunt câteva dintre argumentele pentru care Universitatea din Piața Romană poate constitui o opțiune inspirată, sigură și de perspectivă pentru voi! Statutul de absolvent al ASE asigură o foarte bună inserție pe piața muncii, o viață profesională de succes și o carieră frumoasă, pe care v-o doresc din plin! Succes, dragi candidați!”, a transmis prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel