ASCULTĂ AICI sunetul de pe MARTE, înregistrat de roverul Zhurong al Chinei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto Pixabay/ Marte
foto Pixabay/ Marte
China a transmis primele sunete înregistrate pe Marte de Zhurong. 

Agenția Spațială a Chinei a publicat sunetul de pe Marte. Fișierele audio sunt primele înregistrate pe Marte de roverul Zhurong. Sunetul a fost înregistrat în 22 mai prin microfoanele instalate pe rover, când Zhurong a mers prima oară pe Marte, la o săptămână de la momentul în care a aterizat pe planeta roșie. 

Pe lângă sunetul înregistrat pe planeta Marte, se aud, în fișierele publicate de Agenția Spațială a Chinei, sunetul motorului roverului Zhurong și cel produs de rover în timp ce mergea pe rampele landerului. 

Sunetul vântului pe Marte

Scopul microfoanelor instalate pe Zhurong este de a înregistra sunetul vântului pe Marte. Jia Yang, proiectant-șef adjunct al sistemului Tianwen-1, de pe Marte, a spus, conform Sky News, că ”scopul instalării dispozitivului de înregistrare este de a captura sunetul vântului de pe Marte, în timpul vremii sale cu vânt. Noi chiar vrem să auzim cum se aude vântul pe o altă planetă decât Pământul”. 

ASCULTĂ AICI sunetul înregistrat de Zhurong: 

Rover-ul Chinei este, însă, al doilea care înregistrează sunetul vântului de pe planeta Marte. Perseverance Rover al NASA a înregistrat primul sunetul, în 20 februarie. De atunci, NASA a transmis mai multe înregistrări realizate de Perseverence. 

Fascinația necunoscutului spațial

Cei mai bogați oameni ai lumii sunt fascinați de spațiu și deja fac mutări pentru a avea prioritate spre ”noua lume”. 

Virgin Galactic tocmai ce a primit aprobarea Administraţiei Aviaţiei Federale pentru a trimite oameni în spațiu și-și propune să devină prima linie spațială comercială din lume. Deja aproximativ 600 de persoane au plătit pentru călătoria spațială, iar prețul unui bilet se ridică la 250.000 de dolari. 

Și Jeff Bezos, de la Blue Origin, intenţionează să conducă propria rachetă în spaţiu pe 20 iulie, din Texas. Purtătorul de cuvânt al Blue Origin a spus, despre intențiile Virgin Galactic, că ”apreciez că există multe speculaţii” cu privire la faptul dacă Branson va încerca să-l învingă pe Bezos în spaţiu, adăugând: ”dar nu avem anunţuri despre planurile de zbor viitoare ale Virgin Galactic în acest moment”. 

Blue Origin nu a vândut încă bilete către public și nu a indicat cât vor costa. Bezos va fi însoţit de fratele său şi de alţi doi pasageri în călătoria sa din 20 iulie, la cea de-a 52-a aniversare a primei aterizări umane pe lună. Vezi aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel