Asasinii procurorului mort în luna de miere au fost identificați și condamnați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Kindel Media)
Sursă foto: Pexels (Kindel Media)
Un procuror implicat în lupta anti-mafia a fost ucis în luna de miere, iar asasinii săi au fost descoperiți și încarcerați. 

Patru persoane au fost acuzate că au ucis un procuror din Paraguay în timp ce acesta se afla în luna de miere și au fost condamnate la 23 de ani de închisoare. Acuzatul principal a mărturisit că l-a ucis pe procurorul anti-mafia Marcelo Pecci, în vârstă de 45 de ani, într-o stațiune privată pe o plajă din Columbia.

Pecci a investigat cazuri importante de corupție și spălare de bani în Paraguayul natal. Autoritățile columbiene iau în considerare ca grupurile criminale organizate să fi pus la cale crima.

Criminalii au primit doar jumătate din pedeapsă

Pecci și soția sa se aflau în a șasea și ultima a lunii de miere când acesta a fost ucis pe Baru, o insulă idilică de lângă coasta Caraibelor. Judecătorul care prezida cazul în orașul Cartegna, din nordul orașului, a declarat că pedeapsa integrală de 47 de ani pentru cele patru persoane a fost redusă la jumătate ca parte a unui acord de recunoaștere a vinovăției, dar a exclus alte beneficii, cum ar fi ispășirea oricăreia dintre pedepse acasă.

O a cincea persoană acuzată de implicare a pledat nevinovată, în timp ce un al șaselea suspect rămâne în libertate, a declarat poliția columbiană.

Autoritățile cred că banda de criminali braziliană, numită First Capital Command, un important exportator de cocaină, a fost implicată în coordonarea crimei, dar au spus că nu au reușit să-l identifice pe cel din spatele atacului.

Criminalii au primit 500.000 de dolari fiecare

Procurorul general columbian Francisco Barbosa a declarat reporterilor, în timpul unei conferințe de presă la începutul acestei luni, că bărbații au fost plătiți cu o sumă de aproximativ 500.000 de dolari pentru rolul lor în atac. Anchetatorii au adăugat că infracțiunea ar putea avea legătură cu traficul internațional de droguri și ”terorismul radical”.

Cu doar două ore înainte de atac, soția lui Pecci, jurnalista Claudia Aguilera, a postat o poză pe contul ei de Instagram în care anunța că așteaptă un copil. Ea a spus că se aflau pe o porțiune de plajă privată a Hotelului Decameron, marți dimineață, când soțul ei a fost ucis.

În imagine: anunțul făcut de Aguilera și Pecci înainte de asasinat

"Doi bărbați l-au atacat pe Marcelo. Au venit cu o barcă mică, say pe un jet ski, adevărul este că nu l-am văzut bine", a declarat ea luna trecută pentru ziarul El Tiempo.

Ea a spus că unul dintre bărbați a coborât și ”fără un cuvânt l-a împușcat pe Marcelo de două ori, un glonț l-a lovit în față și altul în spate”.

Pecci a instrumentat un caz împotriva lui Ronaldinho

Pecci era specializat în crimă organizată, trafic de droguri, spălare de bani și finanțare a terorismului. În 2020, el a lucrat la un caz împotriva fostului fotbalist brazilian Ronaldinho, care a fost arestat în timp ce încerca să intre în Paraguay cu un pașaport fals.

SUA și Mexic, conectate de un tunel cu dimensiuni impresionante al traficanților de droguri

Un tunel imens destinat traficului de droguri a fost găsit de la Tijuana, Mexic, până la un depozit din San Diego, SUA. Cu o lungime de 531 m, pasajul avea o cale ferată, electricitate și un sistem de ventilație. Autoritățile americane supravegheau o proprietate folosită anterior ca adăpost pentru contrabanda cu cocaină când au făcut impresionanta descoperire. 

Forțele de ordine au confiscat cocaină, metamfetamina și heroină. Șase persoane au fost reținute sub acuzația de trafic de droguri. Procuratura SUA pentru Districtul de Sud al Californiei a declarat că tunelul avea 18 metri adâncime și un metru în diametru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel