Ce se ascunde în spatele morții Dariei Dughina. Cristian Diaconescu: Momentul este unul extrem de tensionat, variantă strategică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Asasinatul din Rusia. Ce se ascunde în spatele morții Dariei Dughina. Cristian Diaconescu: O variantă strategică, moment extrem de tensionat / Foto: Capturi video Youtube
Asasinatul din Rusia. Ce se ascunde în spatele morții Dariei Dughina. Cristian Diaconescu: O variantă strategică, moment extrem de tensionat / Foto: Capturi video Youtube
Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a vorbit despre moartea Dariei Dughina.

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a explicat ce se ascunde, de fapt, în spatele morții Dariei Dughina.

"Contextul în care are loc întreaga desfășurare ține în primul rând de cele două războaie generate de Federația Rusă care în acest moment creează o problemă uriașă. Este vorba despre războiul convențional împotriva Ucrainei și războiul hibrid împotriva Ucrainei și a restului lumii occidentale mai ales. Acest incident practic apare într-un moment extrem de tensionat. Întreaga comunitate internațională este atentă în ceea ce privește dezvoltările de la centrala nucleară Zaporojie, care este ocupată de forțele ruse din luna martie a acestui an și în egală măsură, Ucraina încearcă să își sărbătorească săptămâna aceasta 31 de ani de independență față de Moscova până la urmă.

Deci momentul este unul extrem de complicat și probabil că pe aceste paliere Federația Rusă va încerca să maximizeze implicarea într-o formă sau alta, fie a Ucrainei, fie a unui stat NATO. Nominalizarea Estoniei este evident o variantă strategică pe care Federația Rusă nu o va abandona prea curând, va încerca să maximizeze foarte serios această situație, iar din punct de vedere militar vreau să spun că Departamentul de Stat al SUA astăzi i-a transmis clar Kievului faptul că există semnale cât se poate de categorice în legătură cu o intervenție militară mâine și i-a sfătuit inclusiv pe cetățenii americani, mai ales cei aflați în zonele urbane din Ucraina, să fie atenți.", a declarat Cristian Diaconescu la Realitatea Plus.

SUA: Rusia plănuiește, în curând, atacuri asupra infrastructurii Ucrainei

Statele Unite au informaţii că Rusia intenţionează în curând să lanseze noi atacuri la adresa infrastructurii civile din Ucraina şi a instalaţiilor guvernamentale, a declarat luni un oficial american citat de Reuters.

"Avem informaţii că Rusia îşi intensifică eforturile de a lansa atacuri împotriva infrastructurii civile şi a instalaţiilor guvernamentale din Ucraina în zilele următoare. Având în vedere istoricul Rusiei în relaţia cu Ucraina, suntem îngrijoraţi de ameninţarea continuă pe care o reprezintă atacurile ruseşti pentru civili şi infrastructura civilă", a spus oficialul american.

Acesta a mai spus că afirmaţiile se bazează pe informaţii declasificate, scrie Agerpres.

Daria Dughin a primit post-mortem Ordinul Curajului de la Vladimir Putin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret privind conferirea post-mortem a Ordinului Curajului jurnalistei şi personalităţii publice ruse Daria Dughina, care a fost ucisă pe 20 august, a anunţat, luni, serviciul de presă al Kremlinului. "Pentru curajul şi dăruirea arătate în îndeplinirea îndatoririi profesionale, se conferă post-mortem Ordinul Curajului Dariei Aleksandrovna Dughina, corespondent al societăţii pe acţiuni "Tsargrad Media", Moscova" - se arată în textul decretului. Daria Dughina s-a născut în 1992 în familia filosofului Aleksandr Dughin.

Absolventă a Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii de Stat din Moscova "M. V. Lomonosov", Daria Dughina a lucrat în mass-media, acoperind inclusiv evenimente din Donbas.

Dughina a murit în seara zilei de 20 august, când maşina ei a explodat pe şoseaua Mojaisk, de lângă localitatea "Bolşîie Viazemi", raionul Odinţovo, regiunea Moscova. Fata se întorcea de la festivalul "Tradiţia", scrie Rador. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel