Asasinatul de la Arad, explicat de un luptător ANTITERO: "Acțiunea a fost una CHIRURGICALĂ, a durat mai puțin de 30 de secunde". Cum s-a fabricat bomba
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Asasinatul de la Arad, explicat de un luptător antitero / Foto: ISU Arad
Asasinatul de la Arad, explicat de un luptător antitero / Foto: ISU Arad
Asasinatul cu bombă de la Arad, în care a murit omul de afaceri Ioan Crișan, a fost orchestrat de cel puțin trei persoane, susține Ștefan Lazăr, fost luptător antitero.

Ștefan Lazăr, fost luptător antitero, a explicat la Realitatea PLUS, că bomba artizanală putea fi confecționată în doar câteva ore, iar amplasarea acesteia ar fi durat mai puțin de un minut. Acesta susține că dispozitivul folosit ar fi unul la 3.000 de euro care este ușor de găsit. 

"Un dispozitiv la 3.000 de euro este un dispozitiv ușor de găsit, ușor de confecționat, dacă ai experiența necesară. Se face în câteva ore", a explicat, Ștefan Lazăr, fost luptător antitero.  

VEZI ȘI: Explozie Arad. Pistă nouă în cazul uciderii lui Ioan Crișan. De unde ar fi provenit bomba folosită

 

Asasinatul, orchestrat de cel puțin 3 persoane

Asasinatul a fost orchestrat de cel puțin trei persoane, mai spune acesta.

"Cel puțin un grup format din 3 persoane. Obiectivul lor era detonarea acestui dispozitiv reducând la maxim victimele colaterale. Este nevoie de alegerea momentului prielnic. Cineva trebuie să detoneze, cineva trebuie să plece în urmărire pentru a găsi acel moment prielnic. Cel care confecționează, la fel, cel care a gândit întreaga operațiune.", a explicat Ștefan Lazăr.

VEZI ȘI: Explozie Arad. Cine sunt cei trei bărbați care au stat la cafea cu afaceristul

Acțiunea - una chirurgicală

"Amplasarea acestui dispozitiv chiar putea fi realizată în orice moment. Depinde de cum îți construiești acel moment, câteva fracțiuni de secundă", a mai spus fostul luptător antitero.

"Nu cred că cel care a amplasat acest dispozititv a căutat, a bâjbâit prin mașină. A știut. Cred că acțiunea lui a fost una chirurgicală, a durat mai puțin de 30 de secunde", a încheiat Ștefan Lazăr.

Potrivit unor surse, bomba ar fi fost făcută de un profesionist și conținea explozibil ce se găsește în exploatări miniere sau în unități militare. Potrivit Realitatea Plus, explozibilul folosit este de tip TNT. În plus, ipoteza potrivit căreia omul de afaceri ar fi fost urmărit în toată această perioadă începe să prindă contur. Informațiile strânse de la fața locului i-ar putea conduce pe anchetatori la un cerc mai mare de suspecți. Zeci de persoane au fost audiate, atât din rândul apropiaților omului de afaceri, cât și lucrători ai societății comerciale. Astăzi au loc percheziții de amploare la locuințele și firmele omului de afaceri Ioan Crișan. Este vorba de 5 sau 6 percheziții care se desfășoară la Arad marți după-amiază. Autoritățile încearcă să găsească legături între omul de afaceri și posibile conflicte cu parteneri de afaceri sau de natura sentimentală.

VEZI ȘI: Caz Arad. Afaceristul Ioan Crișan a murit la câteva secunde după explozie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel