Așa stau munții de bagaje pe Aeroportul Otopeni - Galerie Foto. ”Nu vă aparțin!”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Sunt ”munți” de bagaje pe Aeroportul Otopeni. 

În plus, au și un mesaj către cei care ajuns pe aeroport: ”Aceste bagaje nu vă aparțin”. 

Vezi în Galeria foto imaginile

Gestionarea bagajelor a devenit o problemă majoră pe aeroporturi, din cauza lipsei de personal, în principal. Asta pentru că, în anii de pandemie, călătoriile au fost mult limitate, iar angajații au fost concediați. Odată ridicate toate restricțiile, pentru că o problemă și mai mare avea să fie declanșată în Est, dar și prin faptul că noile variante de SARS-CoV-2 sunt unele ”adaptate”, ce nu mai fac atât de multe probleme sistemului medical, călătoriile au reînceput în forță. Într-o forță și mai puternică decât cea de dinainte de 2020, pentru că anii de pandemie, în care populația a stat în case - și din cauza restricțiilor- au venit la pachet și cu unele ”beneficii”, dacă le-am putea spune așa, respectiv cu economii. Astfel, românii - și nu numai - odată ce au devenit mai liberi, dar și cu ceva bani puși deoparte, au reluat călătoriile într-un număr chiar mai mare. Dar și companiile și aeroporturile au făcut economii în anii de pandemie și par că ar vrea să le facă în continuare dacă ne uităm la munții de bagaje ce zac în aeroporturi din toată lumea. Multe sunt bagaje pierdute. Nu știm dacă și cele din poze. Dar sigur nu sunt ale celor care ajung să-și ridice bagajele din acea zonă și care sunt întâmpinați de mesajul mai sus citat. 

Românii dau miliarde de euro pe vacanțele în străinătate, în 2022

Românii își cheltuie economiile pe vacanțe în străinătate, arată datele BNR. Expertul în educație financiară Adrian Asoltanie lansează un avertisment. 

După doi ani de pandemie, românii călătoresc liberi în afară țării, pentru vacanțe. Indicatorii Băncii Naționale a României au arătat că, în primele cinci luni ale anului 2022, românii au cheltuit nu mai puțin de 2,5 miliarde de euro pe vacanțe în străinătate, dublu față de în urmă cu un an, arată zf. Dacă ritmul se menține ca până acum, este de așteptat ca românii să cheltuiască nu mai puțin de 5-6 miliarde de euro în acest an pe sejururile din afara țării. 

Citește mai mult aici

Urmează grevă la TAROM, ultimatum pentru conducere. Iată ce salarii au piloții și copiloții, conform unui document consultat de DCNews

DCNews a intrat în posesia unui document din 2017 care arată la ce valori au fost stabilite salariile piloților. În prezent, TAROM se pregătește de grevă. 

”Începând cu 23.08.2022, în semn de protest al membrilor Sindicatului Unit TAROM (SUT) piloţi, între orele 04-07 nu va decola niciun avion al Companiei TAROM. Calendarul protestelor va începe cu Notificarea angajatorului SC TAROM SA cu privire la organizarea de către Sindicat a unor greve de avertisment, 2 zile săptămânal, cu încetarea lucrului, dar nu mai mult de 2 ore, urmând ca la o dată stabilită de către Sindicat, să urmeze greva generală propriu-zisă, cu respectarea tuturor normelor legale”, se menţionează în comunicat.

Sindicaliştii din cadrul TAROM precizează că, în data de 23 iunie 2022, au fost demarate negocierile în vederea încheierii unui nou Contract Colectiv de Muncă la nivel de unitate, iar termenul agreat de părţi pentru încheierea unui contract expiră în data de 23 august 2022.

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel