Data actualizării:
Data publicării:

AȘA pot învăța elevii de acasă, la cerere. Răspunsul Ministerului Educației

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Familiile care au membri vulnerabili la infectarea cu coronavirus și elevi care vor începe școala pe 14 septembrie pot opta pentru desfășurarea online a actului didactic, cu ajutorul unui document.

Directorul de comunicare al Ministerului Educației și Cercetării a explicat, pentru edupedu.ro, că școlile pot accepta adeverințe medicale de la medicul persoanei sau persoanelor bolnave din familie, prin care se recomandă ca copilul să învețe de acasă.

Școlile stabilesc cine vine și cine nu vine fizic în incinta unității de învățământ. Dacă există o persoană care are comorbidități și locuiește în aceeași casă cu elevul, fie că vorbim de bunici sau de părinți, atunci familia poate opta pentru educația online, de la distanță. Ei trebuie să prezinte la școală o adeverință de la medicul curant al persoanei bolnave sau de la medicul de familie în care să fie precizată recomandarea ca elevul să învețe de acasă, având în vedere gradul de boală al persoanei respective și riscul de contaminare cu Sars-CoV-2 pe care copilul îl poate aduce acasă”, a explicat directorul de comunicare al Ministerului Educației, Oana Grigore, pentru edupedu.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel