Data actualizării:
Data publicării:

"Aşa arată un început de Holocaust". David Maxim, fost luptător în trupele speciale israeliene: Soldații nu vor trage la nimereală, în Gaza. În Israel, nu există trasul pe automat

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
David Maxim, luptător în rezervă în trupele speciale israeliene, a vorbit despre conflictul dintre Isreal și Hamas.

"Să nu pot fi cu ei acolo mă îneacă"

"Senzaţia care ne omoară pe toţi cei care puteau să participe este senzaţia de neputinţă. Nu suntem nişte oameni neputincioşi, suntem departe de a fi neputincioşi. Colegii mei sunt deja acolo. Eu încă nu am putut să ajung şi asta este tot ce pot să fac. Mi-am dorit să pot ajunge pentru că suntem o familie de evrei veche, am pierdut oameni şi, în sfârşit, avem un loc al nostru, care este ţara noastră, care contează pentru noi foarte mult.

Este locul care ne va scăpa întotdeauna de încă un Holocaust ca cel care a fost, ca acesta care vrea să înceapă. Aşa arată un început de Holocaust şi asta este momentul ca cei care au ceva de spus să se ridice şi să spună, să îl vadă aşa cum e, pentru că aşa arată începutul unui Holocaust. Primul a început tot aşa cu lucruri mici, pe lângă care puteai să treci. Acum, cei care au raţiune este momentul să vorbească.

Pentru noi, ca luptători, asta este o esenţă a vieţii. Suntem cei care am acceptat să ne dăm viaţa la un moment dat pentru un ideal sau pentru o ţară, un loc. Tot un ideal este. Noi asta ştim să facem. Şi acum să fiu legat de pământ şi să nu pot fi cu ei acolo mă îneacă", a spus David Maxim, la Digi 24.

"Posibilitatea este să îi găsești în orice loc"

"Cei care vor fi vârful de lance al aducerii acasă a celor răpiţi credeţi-mă că vor intra acolo cu o determinare de neclintit. Ei ştiu că au o misiune. Şi e o mare diferență! Soldaţii care trebuie să intre, luptătorii care trebuie să intre acolo şi-au asumat de la începutul carierei militare faptul că s-ar putea să încaseze un glonţ şi să nu se mai întoarcă acasă. Şi-au asumat şi este normal, sunt soldaţi", a mai spus luptătorul în rezervă în trupele speciale israeliene.

"Sunt convins că i-au mascat (n.r. pe ostatici). O parte pot fi ţinuţi în tuneluri, o parte pot fi ţinuţi printre civili, altă parte ca scuturi umane. Posibilitatea este să îi găsești în orice loc. Există o unitate specială, creată acum două săptămâni, care se ocupă numai de a acumula informaţii despre locul unde s-ar putea să se găsească şi are în subordine deja unităţi operative", a adăugat acesta.

"În Israel, nu există trasul pe automat"

"Trupele care vor intra (n.r. în Gaza) nu sunt nişte soldați care îşi vor pierde calmul şi vor începe să tragă la nimereală. În Israel, nu există trasul pe automat, numai foc cu foc, pentru că nu faci rafale. Nouă ni se spune că butonaşul ăla este o eroare de construcţie. Alegi ţinta! Suntem antrenaţi exact pentru a alege ţinta. Unele dintre antrenamente sunt cu fețe care se ridică, dintre care unii sunt terorişti şi unii civili. Se ridică cu aceeaşi viteză şi cu acelaşi zgomot. Trebuie să înveți să îi deosebeşti. Totuşi, lupta este lupta", a spus David Maxim.

"Nu poţi să îi tratezi ca pe o armată"

"Hamas este o adunătură de fanatici, cruzi dincolo de limita imaginaţiei, pe care ceea ce îi ţine împreună este această răsucire cerebrală pe care o au. Nu poţi să îi tratezi ca pe o armată. Sunt efectiv o adunătură de teroriști care trebuie stârpită. Ei nu au cum să fie la acelaşi nivel cu armata Israelului, un stat occidental, un stat care respectă convenţii internaţionale, în care prima săptămână după ce te înrolezi înveţi drept militar", a punctat luptătorul în rezervă în trupele speciale israeliene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel