Așa a slăbit Mihaela Bilic în pandemie. De ce nu e greşit să mâncăm seara
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat cum a reușit să slăbească în plină pandemie.
„Este foarte greu să nu mănânci când ai în jurul tău ispite, în momentul în care ai în jurul tău o familie careia fie trebuie să îi gătești, fie să mănânci împreună cu ea. După primele două săptămâni de pandemie, eu mi-am golit complet frigiderul. Cum scrie și în cărțile de nutriție, cea mai sigură metodă să nu mănânci este să nu ai! Recunosc că erau momente în care efectiv controlam din nou dulapurile, cu toate că știam clar că nu am ce să găsesc în ele. Dar este teribilă această senzație de a ronțăi”, a spus nutriționistul Mihaela Bilic la Antena 3.
„Trebuie să aşteptăm trei ore de când ne-am trezit, ca să apară primul semn de foame. Francezii spun că maturitate din punct de vedere alimentar înseamnă să ai pauză completă alimentară de 4-5 ore între mese. Pauză alimentară înseamnă nici măcar un covrigel. Fără nicio gustare. Fructele sunt un desert extrem de natural şi de sănătos, dar în momentul în care le consumăm, ar trebui să fie gustarea noastră dulce şi asumată”, a mai spus nutriționistul.
„Trebuie să încurajăm masa de seară. Absolut! E o chestiune în primul rând de buget. Trebuie să ne gândim la bugetul nostru caloric, ca la bugetul financiar. Adică, bugetul este al tău şi, cum îl cheltuieşti, trebuie să fie spre satisfacţia şi ritmul vieţii tale (...) Faptul că activitatea se prelungeşte mult în noapte, adică organismul îşi cere dreptul lui, pentru că a stat până la ora aia, el a muncit. Masa de seară are şi rolul acesta de a compensa din punct de vedere emoţional toată oboseala, greul care a fost peste zi”, a mai spus Mihaela Bilic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News