Aruncau BANCOMATELE în aer în Austria pentru a fura banii. Români ARESTAȚI într-o acțiune de amploare. VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Oamenii legii au destructurat o rețea de români din Austria care aruncau bancomatele în aer și furau banii. 

Conform STIRIDIASPORA, care descrie modul în care acționau românii, patru percheziții au fost efectuate pe raza județului Galați și au fost depistate patru persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de peste o jumătate de milion de euro, prin furturi de bani din bancomate amplasate pe teritoriul Austriei. La acțiune, alături de polițiștii români, au participat și polițiști austrieci.

La data de 18 aprilie a.c., polițiști specializați în investigați criminale din cadrul Direcției de Investigații Criminale - Inspectoratul General al Poliției Române și Inspectoratului de Poliție Județean Galați, împreună cu 6 polițiști ai Departamentului de Investigații Criminale al Landului Austria Inferioară, au efectuat o acțiune comună pentru destructurarea unei grupări de criminalitate itinerantă formată din cetățeni români, din județul Galați, bănuiți de comiterea mai multor furturi, pe teritoriul Austriei.

Spargeri de bancomate și furt de mașini 


În urma acțiunii desfășurate, 4 persoane au fost reținute, una dintre acestea fiind arestată preventiv anterior pe teritoriul Austriei.

În fapt, membrii grupării sunt bănuiți de furtul a diferite sume de bani din bancomate amplasate în centre comerciale și sucursale ale unor unități bancare. Faptele ar fi fost comise prin folosirea unor autovehicule furate cu care distrugeau căile de acces și smulgeau bancomatele sau le distrugeau prin folosirea de gaz exploziv cu inițiere electrică. Prejudiciul total estimat până în prezent este de aproximativ 570.000 de euro.

Urmărirea penală este efectuată într-un dosar penal instrumentat de Parchetul Graz din Austria și privește 5 spargeri de bancomate și 4 furturi de autovehicule folosite la comiterea faptelor ce au avut loc în perioada aprilie – octombrie 2017.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel