Data actualizării:
Data publicării:

Artistul Marinel Petreuș a murit. Mesajul emoționant al soției sale - Video

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jannoon028
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jannoon028
Artistul şi profesorul Marinel Petreuş a murit, la vârsta de 57 de ani, a anunţat, miercuri seara, soţia acestuia, Laura Petreuş.

"Am fost împreună la bine şi la greu, împreună de 32 de ani, până în ultima clipă... Astăzi, iubirea mea, modelul meu, echilibrul meu, dragostea mea, minunatul bărbat al vieţii mele cu care am împărţit griji, nevoi şi bucurii nenumărate într-o poveste de iubire cum numai Marinel i-a putut compune muzica şi textul... tatăl minunat al copiilor noştri, pe care i-a iubit cu toată fiinţă lui, a plecat spre înalturi şi ne veghează de acum din Lumea Dorului. Marinel Te iubesc infinit dincolo de Lumi!!! Să-ţi fie zborul lin", a scris în mesajul său, postat pe o rețea socială, Laura Petreuş.

Moștenirea celebrilor Frați Petreuș, dusă mai departe de Marinel Petreuș


Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan, a amintit moştenirea celebrilor Fraţi Petreuş, care a fost preluată de profesorul Marinel Petreuş.

"Marinel Petreuş, unul dintre cei mai demni ambasadori onorifici ai muzicii populare maramureşene, a plecat astăzi dintre noi. Cunoscut profesor şi îndrăgit interpret, a menţinut vie moştenirea Fraţilor Petreuş, ducând mai departe horile de o frumuseţe unică în lume. Rămânem cu regretul că nu am apucat să onorăm suficient geniul său şi contribuţia generoasă la moştenirea culturală a Maramureşului. Transmit un gând de mângâiere şi susţinere familiei sale. Marinel Petreuş va rămâne veşnic în amintirea noastră!", a transmis Ionel Bogdan.

Mesajul primarului municipiului Baia Mare



Primarul municipiului Baia Mare, Doru Dăncuş, a spus faptul că Marinel Petreuş a fost unul dintre cei mai importanţi artişti ai Maramureşului.

"Am primit cu durere în suflet vestea că unul dintre cei mai mari artişti ai Maramureşului, dar mai ales un adevărat om, un tată minunat, un soţ iubitor şi un prieten de neînlocuit, Marinel Petreuş a încetat din viaţă. Viaţa, din nefericire, nu e mereu corectă, iar boala nu ia în considerare nici cele mai mari dintre inimi (...) Ne vom asigura că toţi aceşti ani în care ne-ai fost alături, în care ne-ai oferit din inima ta prin fiecare horă interpretată, în care ai dăruit Maramureşului, maramureşenilor şi românilor tot ce ai avut mai bun, cu iubire de oameni, folclor şi tradiţie, amintirea şi moştenirea ta vor rămâne pe vecie", a spus în mesajul său Doru Dăncuş, conform Agepres.

Video

Youtube video image

În urmă cu doar câteva zile, Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” a transmis un apel public către artiști, dar și către oameni binevoitori pentru a-l ajuta pe Marinel Petreuș. 

Marinel Petreuș se confrunta cu grave probleme de sănătate. A fost lansat un apel zilele trecute

Marinel Petreuș, profesor de muzică și interpret al horilor maramureșene moștenite de la celebrii Frații Petreuș, avea o problemă gravă de sănătate. De asemenea, ar fi urmat să fie supus unei intervenții chirurgicale.

Operația de care avea nevoie Marinel Petreuș costa 30.000 de euro. Prin urmare, Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, împreună cu familia cântărețului, a făcut un apel public către cei care ar fi putut dona astfel încât renumitul profesor și artist de muzică populară, Marinel Petreuș, să mai aibă o șansă la viață. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel