Artişti decoraţi de preşedintele Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Decrete de decorare semnate de Preşedintele României, Klaus Iohannis.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 6 ianuarie 2022, o serie de decrete de decorare.

Astfel, în semn de apreciere pentru dăruirea şi talentul interpretativ puse în slujba artei, pentru măiestria artistică şi locul deosebit pe care îl au în viaţa cultural-artistică a ţării, pentru talentul, dăruirea şi profesionalismul care au dus la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale, promovând imaginea României în Irlanda, Preşedintele României a conferit Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, Categoria D - "Arta spectacolului", membrilor fondatori ai Cvartetului ConTempo:

* doamnei Banciu Andreea, violonistă;

* domnului Mantu Adrian, violoncelist;

* doamnei Nicola Ingrid, violonistă;

* domnului Sofei Bogdan, violonist.

Totodată, în semn de apreciere pentru contribuţia deosebită avută la dezvoltarea relaţiilor economice, politice şi culturale româno-cipriote, pentru implicarea în derularea mai multor proiecte sociale şi de conservare a patrimoniului cultural românesc, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler domnului Klitou Marios, Consul Onorific al României în Republica Cipru.

De asemenea, în semn de apreciere pentru contribuţia importantă avută la consolidarea spiritualităţii şi culturii naţionale în Republica Cipru, pentru dăruirea cu care s-a implicat în păstrarea identităţii comunităţilor româneşti din afara graniţelor ţării, Preşedintele României a conferit Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, Categoria G - "Cultele", preotului iconom stavrofor dr. Matei Petre, Comunitatea Ortodoxă Română din Nicosia, transmite Administraţia Prezidenţială.

Iohannis, întâlnire cu Ciucă și Predoiu la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a avut, joi, o nouă rundă de consultări cu miniștrii din Guvernul Ciucă, la Palatul Cotroceni. La întâlnirea cu Klaus Iohannis au participat ministrul Justiției Cătălin Predoiu, dar și premierul Nicolae Ciucă, conform agendei publicate pe Ministerul Justiției. Au fost discuții despre prioritățile Executivului. 

În ultimele zile, Klaus Iohannis a avut întâlniri și cu alți mulți miniștri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel