Articol "Le Monde". Fifor: Mi se pare noaptea minții
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
mihai fifor
mihai fifor
Mihai Fifor a lansat un mesaj puternic pe Facebook, după materialul apărut în publicația franceză "Le Monde".

"Începem anul bine...De data aceasta, aflăm din prestigioasa publicaţie franceză "Le Monde", că Puterea de la Bucureşti intenţionează, nici mai mult, nici mai puţin decât să ducă România în rândul "puterilor suveraniste din centrul Europei". Wow!!! Chiar aşa? Grav! Vă mărturisesc că primul impuls a fost să mă asigur că articolul nu e o glumă proastă aparţinând cuiva care încă sărbătoreşte trecerea dintre ani. Dar, din păcate, nu e", spune Mihai Fifor. 

Vezi și: Augustin Lazăr, atac în Le Monde: Vor să disciplineze justiția pentru a reveni la anii '90

"Mi se pare de noaptea minţii"

"Să acuzi un stat membru al Uniunii Europene de "suveranism", mi se pare de noaptea minţii. Nu cumva asta spune Constituţia României, din care vă invit să citim împreună:

"ARTICOLUL 1
(1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil. (...)

ARTICOLUL 2
(1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum."?", a scris fostul ministru al Apărării.

"Cam cât de tare să deranjeze faptul că România are o voce tot mai puternică?"

"Oare cât de mare să fie deranjul în anumite zone că România exercită legitim şi cu profesionalism, pentru şase luni, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene? Şi cam cât de tare să deranjeze faptul că România are, prin majoritatea PSD-ALDE, rezultată în urma votului liber, democratic şi legitim din decembrie 2016, o voce tot mai puternică? Cât să supere de tare faptul că România nu acceptă să anuleze sau să modifice legi votate de Parlamentul ţării, legi care readuc România în matca unui stat de drept european? Sau că România îşi cere prin aceeaşi voce, răspicat, drepturile egale fireşti dobândite odată cu aderarea la Uniunea Europeană? Schengen, MCV, Europa cu două viteze...toate acestea sunt chestiuni care nu sunt corecte în ceea ce priveşte raportarea la România şi, firesc, România îşi spune opinia. Legitim, corect, european prin vocea Parlamentului şi a Guvernului sau. Oare asta înseamnă că România comite crimă de "suveranism"? Stranie concluzie în publicaţia franceză.

Ei bine, poate pentru unii "patriotism" şi "suveranitate" sunt noţiuni care ar trebui să se excludă reciproc. Pentru români şi pentru România, ele se completează perfect. În graniţele Uniunii Europene din care România este şi va fi parte, cu drepturi şi obligaţii, ca orice alt stat membru", a mai scris Mihai Fifor, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel