Artefact vechi de 6.000 de ani, descoperit în stomacul unui aligator - VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Artefact vechi de 6.000 de ani, descoperit în stomacul unui aligator / Foto: Pixabay
Artefact vechi de 6.000 de ani, descoperit în stomacul unui aligator / Foto: Pixabay
Află în articol cum a fost descoperit un artefact vechi de 6000 de ani în stomacul unui aligator.

Un expert în animale sălbatice din Mississippi a făcut o descoperire uimitoare în stomacul unui aligator. Acesta înghițise un artefact vechi de 6.000 de ani, scrie Fox News. În stomacul animalului au fost găsite un vârf de săgeată și o bucată grea de plumb. Un al expert a examinat o fotografie a vârfului săgeții și a stabilit că avea o vechime între 5.000 și 6.000 de ani.

„În primă fază m-am gândit să nu postez nimic pe Facebook pentru că nimeni nu ar crede”, a spus expertul.

Însă, ulterior bărbatul s-a răzgândit: „E prea tare ca să nu postez pe Facebook. Nu cred că s-a mai întâmplat până acum. Trebuia să postez”.

Expertul susține că aligatorul ar fi înghițit cele două obiecte pentru a-l ajuta la digestie. Aceștia mănâncă pietre, de obicei, pentru a distruge oasele pe care le înghit. Bucată grea de plumb, folosită pentru pescuit la adâncirea plasei în apă, datează de aproximativ 4.000 de ani. 

Cel mai bătrân aligator în captivitate are 83 de ani

Un aligator care a supraviețuit bombardamentelor, a fost mutat și a trecut prin diferite schimbări a ajuns în luna august la vârsta de 83 de ani. Este cel mai bătrân aligator în captivitate din lume.

Muja a supravieţuit bombardamentelor, a fost mutat în altă ţară, însă nu şi-a părăsit niciodată micul bazin de la sosirea la Grădina Zoologică din Belgrad în urmă cu 83 de ani: el rămâne până astăzi cel mai bătrân aligator în captivitate din lume, relatează AFP, scrie Agerpres. Grădina zoologică nu cunoaşte exact vârsta aligatorului, însă o campanie publicitară a marcat în această săptămână sosirea sa la Belgrad în 1937, provenind de la o grădină zoologică din Germania.

Muja a devenit oficial cel mai bătrân aligator din lume după moartea, în luna mai, a celebrului Saturn la grădina zoologică din Moscova, născut în 1936. Potrivit presei de la acea vreme, Muja avea doi ani la sosirea sa, în 1937. Însă angajaţii grădinii zoologice estimează că reptila are peste 90 de ani.

Fără să părăsească vreodată domeniul său, o piscină de 12 metri lungime şi şapte lăţime, Muja a supravieţuit bombardamentelor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial care au devastat grădina zoologică, ucigând majoritatea animalelor şi şase angajaţi. Aligatorul a ajuns la Belgrad pe când oraşul era capitala Iugoslaviei. El a supravieţuit perioadei socialiste, apoi dezmembrării fostei Iugoslavii care s-a încheiat în 1999 cu noi bombardamente, de data aceasta lansate de NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel