Arta cucerește Senatul României. Spectaculoasă expoziție de artă contemporană ce poartă semnătura tinerei artiste Irina Cristescu
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Arta cucerește Senatul României
Arta cucerește Senatul României
Sala Foaier a Senatului se transformă din 18 februarie 2022, pentru câteva zile, într-o spectaculoasă expoziție de artă contemporană ce poartă semnătura tinerei artiste Irina Cristescu.

Expoziția „Are You Ready for Love” explorează metafora iubirii și este concepută ca o instalație monumentală, formată din peste 300 de metri pătrați de oglindă meticulos pictată. Irina Cristescu transformă oglinda sufletului într-o instalație contemporană completată de picturi realizate în tehnici mixte. 

Publicul prezent la vernisaj va putea astfel să descopere o lume dominată de culoare și sentimente. Miile de intervenții picturale ale instalației reprezintă multitudinea de emoții, sentimente și câteodată dezamăgiri prin care trecem. Pictura pe oglindă transmite putere și îi oferă privitorului un rol activ, care are astfel ocazia să facă parte din opera de artă.

 

„Este modul prin care explorez părțile nedomesticite ale sinelui. Mă joc cu straturi de culoare ca să mă pot apropia de starea noastră naturală - de a fi și de a iubi”, își explică Irina Cristescu arta.

 

„A fost fascinant să lucrez cu Irina și să discutăm atât de mult despre arta pe care o iubește. Sutele de mii de elemente circulare cromatice prezente pe oglinzi au fiecare o personalitate distinctă și fiecare reprezintă o stare, o emoție, o pasiune sau un sentiment”, completează Ioana Ciocan, curatorul expoziției „Are You Ready for Love?” și vicepreședintele Uniunii Artiștilor Plastici din România.

 

Irina Cristescu (n. Cluj, 1991) a iubit arta din copilărie iar pentru a-și urma pasiunea a studiat la Parsons School of Design în New York și la Central Saint Martins la Londra, apoi a obținut titlul de Master în Arte vizuale la Universitatea Națională de Arte din București.

 

Lucrările Irinei Cristescu se regăsesc în colecții private din Elveția, Mexic, New York și Japonia.

 

Pasionată și de fashion, Irina Cristescu este cea care realizează comunicarea vizuală pentru centrele de optică medicală computerizată Opticris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel