Arsuri solare, remedii naturale la îndemână
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Arsuri solare, remedii naturale la îndemână
Arsuri solare, remedii naturale la îndemână
Expunerea îndelungată la soare, fără protecție solară, poate duce la arsuri grave ale pielii. 

În unele cazuri pot să apară răni, dacă arsurile sunt grave. De asemenea, pot apărea dureri de cap, oboseală și febră.

Arsurile solare apar, de obicei, la câteva ore de la expunerea la soare. Cea mai bună soluție pentru a preveni arsurile solare sunt cremele de protecție, care trebuie aplicate cu cel puțin 20 de minute înainte de expunerea la soare.

De asemenea, pe perioada verii, când temperaturile devin caniculare, este recomandată și o vestimentație adecvată, formată din haine vaporoase.

Remedii naturale

Aloe Vera

Pulpa este răcoritoare, bogată în vitamine, antioxidanți. Datorită proprietăților sale benefice, este considerată unul dintre cele mai eficiente remedii pentru tratarea arsurilor. Se aplică pe piele după ce frunzele de aloe aloe vera au fost desfăcute, deoarece se folosește doar seva plantei. Înainte de aplicare, frunzele trebuie spălate.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are numeroase proprietăți asupra sănătății. Pentru a trata arsurile poți face o pastă, combinând-o cu puțină apă, pentru a o aplică pe arsuri. Se recomandă utilizarea acestuia în timpul băii și trebuie lăsată să acționeze timp de cel puțin 10 minute.

Castravete pisat

Castraveții au proprietăți excelente pentru a trata pielea. Pentru a prepara pasta de castravete ai neveoie de 2 castraveți și 1 lingură de amidon de porumb. Amestecă cele două ingrediente și aplică pastă pe zonele arse. Las-o să acționeze 30 de minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel