Arsenie Papacioc: Fata nu mai e o jucărie de pat sau una de bucătărie
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
parintele-arsenie-papacioc
parintele-arsenie-papacioc

Duhovnicul ortodox român Arsenie Papacioc a lăsat în urmă multe învățături. La  aproape doi ani de la moartea lui, mulți le citesc și le recitesc. În timpul vieții a fost considerat cel mai mare duhovnic român în viață. Printre multe alte învățături despre femei, amintim o parte. Duhovnicul a povestit cum este umilită femeia în ziua nunții când spune "iar femeia să asculte de bărbat" și toți se uită spre femeie, fără să audă: "bărbatul este dator să-și iubească nevasta". El atrage atenția că femeia nu mai este o jucărie, nici măcar o jumătate. 

Într-o învățătură lăsată despre respectul față de femei Arsenie Papacioc a spus: "Am cununat odată pe cineva, şi când am ajuns la citirea din apostol unde citeţul spune: “iar femeia să asculte de bărbat”, toată lumea s-a uitat la mireasă şi mireasa a plecat capul. Mie nu mi-a convenit acest moment care a stăpânit ceremonia, pentru că fetiţa aceea a fost înjosită în cel mai mare moment din viaţa ei.". A adăugat "Dar am tăcut până mi-a venit vremea la cuvănt, şi i-am spus: 'Am constatat că lumea n-a fost atentă la cuvintele de mai înainte, care spuneau că bărbatul este dator să-şi iubească nevasta. Dragă mireasă, dacă nu te iubeşte, să nu-l asculti!'”, potrivit blogului Astrodeva.

Părintele Arsenie a atras atenția "Fata nu e numai o jucărie de pat sau o jucărie de bucătărie; suntem plini de obligaţii, suntem plini de datorii". El a precizat "Femeia, ţineţi seamă, dragii mei, care e rea, nimic nu-i mai rău, dar care e bună, nimic nu-i mai bun!".

"Jumătatea mea" făcută la un butoi de vin

În privința expresiei "jumătatea mea" duhovnicul a spus "Asta este o expresie care mie nu mi-a plăcut. Nu e o jumătate a ta, ci un tot al tău; tu eşti tot, ea e tot. Nu există grad de rudenie între soţ şi soţie, pentru că ei sunt una". El a spus că "E o expresie spusă la un pahar de vin, la o sticlă de vin, pardon! ca să nu zic la un butoi chiar".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel