ARSENIE BOCA. Măicuțele de la Mănăstirea Prislop, locul de veci al părintelui, au alungat comercianții
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Măicuțele de la Mănăstirea Prislop, locul unde este înmormântat Sfântul Ardealului, părintele Arsenie Boca, au luat o decizie radicală împotriva comercianților care aveau închiriate spații în jurul mănăstirii.

Deranjate de faptul că în zilele de post împrejurimile mănăstirii duhnesc a mirosuri de mici și fripturi, conducerea mănăstirii s-a plâns autorităților locale care au decis alungarea comercianților, scrie adevărul.ro

Oamenii au fost nevoiţi să plece din faţa mănăstirii, după ce măicuţele s-au plâns autorităţilor. „Măicuţele de la Mănăstirea Prislop au sesizat faptul că, la unele tarabe, oamenii au vândut mici şi chiar bere şi nu este potrivit să facă acest lucru în preajma mănăstirii. De asemenea, ne-au reclamat faptul că unii dintre cei care făceau comerţ cu mici, virşli, grătare, bere au făcut-o de exemplu în Vinerea Mare şi în zilele de post. Un alt motiv a fost că accesul în zonă este îngreunat din cauza celor care au tarabele pe marginea drumului şi încurcă traficul rutier", a relatat primarul oraşului Haţeg, Marcel Goia.

Citește și: EXCLUSIV. Tărâmul unde românii vin cu miile să se roage. Este locul pe care puțini îndrăznesc să-l fotografieze. "Oamenii se regăsesc aici"

Din cauza  numărului tot mai mare de credincioşi care ajung la Mănăstirea Prislop şi regulile de vizitare ale lăcaşului de cult au devenit mai stricte. Nu mai este permisă fotografierea şi filmarea în incinta mănăstirii, iar cei care ajung în pantaloni scurţi şi femeile pe care măicuţele le consideră îmbrăcate inadecvat (cu umerii goi, în pantaloni sau cu fustă scurtă) nu mai sunt lăsaţi să se roage la mormântul părintelui Arsenie Boca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel