Arsenie Boca- lovitură pentru BOR. Avocat: Nu e nevoie să fie rudă
Arsenie Boca este acum o marcă înregistrată. Un avocat celebru susține că ipoteza contestării actului aministrativ de atribuire a mărcii, pe motiv că arădeanul care a înregistrat-o nu este rudă cu preotul, nu este valabilă.
Arsenie Boca este cel mai disputat brand, la această oră, din România, după ce BOR a anunțat că va face toate demersurile ca să conteste certificatul de marcă obținut pentru acest nume de un arădean. Deși dezbaterile pe acest subiect au pus într-o poziție defavorabilă deținătorul mărcii, avocata Alice Drăghici susține că nu este o glumă, iar în acest moment, documentul își produce efectele. "Dacă e marcă înregistrată are exclusivitate pe distribuirea ei, dacă există o hotărâre judecătorească sau o decizie adminiostrativă de atribuire a mărcii. Chiar nu este glumă! Am văzut că toată lumea se agită că nu e legal, dar nu știu dacă poate cineva să verifice legalitatea prin telefon sau într-o emisiune. (...) Certificatul de atestare a mărcii conferă exclusivitate pe marca respectivă și nu o poate multiplica și comercializa decât deținătorul de marcă pentru că este drept de proprietate intelectuală. Marca este o formă de protecție a ceva, nu lași să se distribuie așa pur și simplu. Sigur că nu poți să faci așa ceva pentru Sfântul Petru pentru că este vorba despre patrimoniul creștinătății. Dar pentru o persoană fizică, așa cum a fost Arsenie Boca, se poate face chesta asta. Dacă omul a protejat chestia asta printr-un certificat de atestare a mărcii, nu se mai pot multiplica și valorifica obiecte cu numele sau cu imaginea", a declarat avocata pentru DCNews.
BOR, posibilități limitate de recuperare a brand-ului
"BOR-ul poate să îi anuleze certificatul de marcă. Poate face asta pentru că, exact ca orice alt certificat administrativ, e anulabil. Dar până vor face asta și vor dovedi, deși nu știu ce pot să dovedească pentru că nu e nevoie să fii rudă. Am înțeles că certificatul nici nu l-au dat autoritățile române, dar are aceeași valabilitate ca orice act administrativ și dacă nu se cere prin legea locului să faci dovada că ești rudă și trebuie să dovedești un interes în legătură cu chestia asta, poți să protejezi marca", a spus Alice Drăghici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News