Arsenie Boca înregistrat ca marcă: Se CONFISCĂ totul. Percheziții
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Zeci de obiecte de cult religios, în majoritate icoane cu Arsenie Boca şi cărţi despre viaţa acestuia, au fost confiscate de către poliţiştii din Arad dintr-un magazin de specialitate, după o sesizare depusă de un arădean care susţine că ar deţine în România drepturile asupra mărcii 'Părintele Arsenie Boca', informează inspector principal Lorena Radu, purtător de cuvânt al IPJ Arad. 

Marca ar fi fost înregistrată în anul 2017, la Oficiul European de Proprietate Intelectuală de către o firmă din Marea Britanie, care ar fi permis comercializarea produselor având chipul fostului stareţ al Mănăstirii Prislop, decedat în 1989, doar unei firme din Arad, a precizat reprezentantul IPJ Arad. 

Potrivit sursei citate, în urma unui apel la 112, ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Arad au descins la un magazin de specialitate aflat în centrul municipiului Arad, de unde au ridicat zeci de icoane, cărţi şi suveniruri cu imaginea lui Arsenie Boca, obiecte pe care le-au indisponibilizat întrucât 'purtau o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată', fiind vorba de obiecte de cult religios. 

S-a confiscat totul 

"S-a procedat la verificarea legalităţii comercializării produselor susceptibile a fi contrafăcute. În urma cercetărilor, s-a dispus indisponibilizarea tuturor produselor care prezentau însemnele unei mărci înregistrate", a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al IPJ Arad. 

Conform Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, poliţiştii efectuează în continuare cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel