Arnold Schwarzenegger acuză Europa că plătește războiul Rusiei împotriva Ucrainei: Avem mâinile pătate de sânge / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Arnold Schwarzenegger
Sursă foto: Facebook Arnold Schwarzenegger
Actorul Arnold Schwarzenegger spune că Europa plătește războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Actorul american Arnold Schwarzenegger a ținut un discurs dur la adresa Europei, în cadrul unui summit de mediu pe care l-a înființat în urmă cu câțiva ani. Starul de origine austriacă a declarat că, din cauza dependenței față de gazul rusesc, Europa practic plătește războiul pe care Rusia l-a declanșat împotriva Ucrainei.

Arnold Schwarzenegger a arătat în cadrul unui discurs la Austrian World Summit că Rusia a primit de la Europa mult mai mulți bani pentru combustibilul livrat decât a cheltuit pe rachetele lansate împotriva Ucrainei, spunând că Occidentul are „mâinile pătate de sânge”. Actorul susține că există tehnologia pentru a renunța la dependența de combustibilii fosili.

„Suntem cu toții oripilați de imaginile pe care le vedem la știri în fiecare seară. Dar haideți să fim sinceri cu noi înșine. Cele 1.300 de rachete pe care Ruaia le-a lansat asupra orașelor ucrainene în primele două luni de război costă 7,7 miliarde de euro. E mult. Dar, în aceeași perioadă de timp, Europa a trimis în Rusia 44 de miliarde de euro pentru combustibil. Deci, normal, rușii sunt supărați că pierd atât de mulți soldați și echipamente, tancuri, avioane și așa mai departe. Dar în același timp își spun «Hei, măcar nu trebuie să plătim pentru acest război. Europenii ne trimit banii. Ei plătesc războiul». Indiferent cum privim lucrurile, avem mâinile pătate de sânge, pentru că finanțăm războiul. Trebuie să nu ne mai mințim singuri. Avem toată tehnologia necesară pentru a lăsa combustibilii fosili în urmă”, a spus actorul la Austrian World Summit, o reuniune anuală de mediu pe care el a fondat-o, prin organizația The Schwarzenegger Climate Initiative, scrie digi24

Generalul american Mark Milley compara bătălia pentru Severodonețk cu Primul Război Mondial

Generalul Mark Milley, președintele șefilor Statului Major al Armatei, a declarat că, în ciuda forțelor ruse depășesc numeric și depășesc forțele ucrainene din regiunea Donbas, consolidarea controlului în estul Ucrainei „nu a fost pecetluită”.

„Nu există inevitabilități în război. Războiul are multe, multe întorsături. Deci nu aș spune că este o inevitabilitate”, a spus Milley, înainte de a recunoaște că „cifrele îi favorizează în mod clar pe ruși”.

Milley a spus că orașul ucrainean Severodonețk „este probabil ocupat aproximativ trei sferturi de forțele ruse”, dar „ucrainenii se luptă cu ei stradă cu stradă, casă cu casă”.

El a caracterizat, de asemenea, faza actuală a războiului drept o „bătălie foarte severă de uzură, aproape asemănătoare Primului Război Mondial”, menționând că progresul Rusiei în regiune a fost „foarte lent, un pas foarte greu”.

„Rușii s-au confruntat cu multe probleme. Au probleme de comandă și control, probleme de logistică. Au probleme de moral, probleme de conducere și o mare varietate de alte probleme”, a spus Milley. „Și rușii au suferit un număr imens de pierderi”, a adăugat el, conform CNN.

Liderii Germaniei, Franţei şi Italiei în vizită la Kiev pentru a-şi exprima solidaritatea

Liderii Germaniei, Franţei şi Italiei sunt aşteptaţi joi la Kiev să îşi exprime sprijinul pentru Ucraina, în timp ce aceasta luptă să reziste unui atac necruţător din partea Rusiei, transmite Reuters. 

Organizarea vizitei cancelarului german Olaf Scholz, a preşedintelui francez Emmanuel Macron şi a prim-ministrului italian Mario Draghi a durat câteva săptămâni, cei trei lideri urmărind să depăşească criticile aduse de Ucraina cu privire la răspunsul lor la războiul declanşat de Rusia.

Vizita, care nu a fost anunţată din motive de securitate, are loc cu o zi înainte ca executivul UE să facă o recomandare cu privire la statutul candidaturii Ucrainei la UE, perspectivă faţă de care cele trei ţări au fost reţinute. Miercuri, în România, preşedintele Macron a spus că este timpul ca Europa să reasigure Ucraina cu privire la ambiţiile sale europene.

'Suntem într-un moment în care trebuie să trimitem semnale politice clare, noi europenii, către Ucraina şi poporul ei, când acesta rezistă eroic', a spus preşedintele francez, fără a oferi detalii.

Kievul a criticat Franţa, Germania şi, într-o măsură mai mică, Italia

Kievul a criticat Franţa, Germania şi, într-o măsură mai mică, Italia, pentru sprijinul reţinut acordat Ucrainei, acuzându-le că au întârziat livrarea de arme şi că au pus propria lor prosperitate înaintea libertăţii şi securităţii Ucrainei.

Oleksii Arestovici, un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski, a declarat săptămâna aceasta pentru ziarul german Bild că este îngrijorat că cei trei lideri vor face presiuni asupra Kievului să accepte un acord de pace favorabil preşedintelui rus Vladimir Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel