Arne Slot va fi antrenorul lui Liverpool după plecarea lui Klopp
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Arne Slot va fi antrenorul lui Liverpool din sezonul viitor, scrie Reuters.

Olandezul Arne Slot, care a pregătit-o în ultimii trei ani pe Feyenoord Rotterdam, va fi antrenorul lui Liverpool din sezonul viitor, înlocuindu-l pe germanul Juergen Klopp, a anunţat luni clubul din Premier League.

'Liverpool Football Club poate anunţa că Arne Slot a ajuns la un acord pentru a deveni noul antrenor principal al clubului, preluând oficial funcţia la 1 iunie 2024, cu condiţia obţinerii unui permis de muncă', a indicat gruparea de pe Anfield într-un comunicat.

Durata contractului lui Slot nu a fost precizată. Presa olandeză informase încă din aprilie că Liverpool a demarat discuţiile cu Feyenoord pentru a-şi asigura serviciile lui Slot, legat prin contract de clubul din Rotterdam până în 2026.

Olandezul, în vârstă de 45 de ani, a condus-o pe Feyenoord la câştigarea titlului în Eredivisie în sezonul trecut, iar în această primăvară a cucerit Cupa Olandei cu gruparea din Rotterdam, care a încheiat pe locul 2 ediţia 2023-2024 a campionatului, după PSV Eindhoven.

În 2022, Feyenoord a jucat finala Europa Conference League. Juergen Klopp a anunţat în ianuarie că va părăsi echipa FC Liverpool la finalul acestui sezon, din cauza epuizării, după o colaborare de aproape nouă ani care a început în octombrie 2015.

Klopp, care le-a mai antrenat pe Mainz 05 (2001-2008) şi Borussia Dortmund (2008-2015), a câştigat opt trofee cu Liverpool: un titlu în Premier League (2020), Cupa Angliei (2022), Liga Campionilor (2019), Supercupa Europei (2019), Cupa Mondială a Cluburilor (2019), Supercupa Angliei (2022) şi Cupa Ligii engleze (2022, 2024).

Liverpool a încheiat Premier League pe locul 3 cu 82 de puncte, după Manchester City (91) şi Arsenal (89). Klopp a primit un omagiu vibrant din partea lui Liverpool, duminică, la ultimul său meci pe banca tehnică a echipei, câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton, cu ovaţii în picioare, eşarfe cu chipul său şi apoi o ceremonie grandioasă. Numele lui Slot a fost menţionat şi în legătură cu Tottenham Hotspur, în vara trecută, înainte ca londonezii să-l angajeze pe australianul Ange Postecoglou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel