Arme şi muniţii letale deţinute ilegal. Zeci de percheziţii ale poliţiei
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Somchai Kongkamsrii, Pexels
Fotografie de la Somchai Kongkamsrii, Pexels
Poliţiştii au efectuat zeci de percheziţii joi dimineaţă la persoane bănuite că ar deţine arme şi muniţii letale în mod ilegal. 

Poliţişti de la IPJ Ialomiţa efectuează, joi dimineaţa, 26 de percheziţii domiciliare într-un dosar care vizează persoane bănuite că ar deţine arme şi muniţii letale fără drept.

Conform IPJ Ialomiţa, 16 percheziţii au loc în municipiul Urziceni şi 10 în comuna Bărbuleşti.

"Acţiunea urmăreşte documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că ar deţine arme şi muniţii letale fără drept, precum şi pentru descoperirea şi indisponibilizarea tuturor bunurilor deţinute ilegal", arată sursa citată.

În urma descinderilor, vor fi puse în executare 15 mandate de aducere.

Activităţile de cercetare penală sunt efectuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, pentru comiterea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

La activităţile desfăşurate participă luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Ialomiţa, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ialomiţa şi Grupării Mobile Constanţa, scrie Agerpres. 

Percheziții în patru județe, după agresarea unui suporter FCSB

”În această dimineaţă, 6 octombrie 2022, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Grupuri Infracţionale Violente au pus în aplicare 19 mandate de percheziţie domiciliară şi 14 mandate de aducere, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu şi Vâlcea, într-un dosar penal de tâlhărie calificată”, anunţă Poliţia Capitalei. 

Potrivit anchetatorilor, sunt vizate fapte care au avut loc în luna august, după meciul din Conference League dintre FCSB şi Viking Stavanger, când suporteri CSA Steaua au atacat un bărbat care face parte dintr-un grup de suporteri ai FCSB şi care avea asupra sa steaguri cu însemnele grupării.

Agresorii deţineau arme albe, obiecte contondente, mănuşi, cagule, iar o parte din ele au fost găsite la percheziţii. Cercetările sunt desfăşurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La activităţi participă jandarmi ai Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Percheziții DIICOT la o subsidiară Gazprom din România pentru suspiciunea de spionaj

Poliţiştii de la Combaterea Crimei Organizate din Timişoara şi jandarmii de la Trupele Speciale de Intervenţie au făcut mai multe percheziţii, printre care una la sediul NIS Petrol, companie sârbă, controlată de grupul rusesc Gazprom Neft.

Percheziţiile ar avea legătură cu transmiterea ilegală de date informatice şi informaţii privind zăcămintele de ţiţei din România.

Percheziţiile de luni au avut loc în birourile companiei NIS Petrol (Nafta Industrija Srbije) din Timişoara, cât şi la mai multe locuinţe aparţinând unor angajaţi ai acestei companii, atât din Timişoara, cât şi din Bucureşti, relatează Antena3. 

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, percheziţiile ar avea legătură cu un dosar al DIICOT în care s-ar cerceta transmiterea ilegală de date informatice, de informaţii privind zăcămintele de ţiţei din România, precum şi accesarea ilegală a unor sisteme informatice. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel