Migranți ilegali în Turcia: un copil a căzut victimă, după ce mașina în care se afla nu a oprit la semnalele forțelor turce. Un glonț a ricoșat din roată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pixabay (ArmyAmber)
Sursă foto: Pixabay (ArmyAmber)
Un copil a murit după ce forțele turce au tras într-un automobil în care se aflau migranți.

Forțele de securitate turce au ucis un copil duminică după ce au deschis focul asupra unui vehicul care transporta migranți din provincia estică Van, lângă granița Turciei cu Iranul, a declarat marți un oficial local pentru CNN. Oficialul, care este din biroul guvernatorului Van și care nu a vrut să fie numit, a spus că se lucrează pentru a-i dezvălui identitatea copilului. Vârsta minorului nu a fost confirmată.

Alte douăsprezece persoane au fost rănite în urma incidentului, dar rămân în stare bună, a spus oficialul, adăugând că niciunul dintre cei răniți nu este copil. Potrivit unei declarații emise de biroul guvernatorului duminică, forțele turce au cerut mai întâi vehiculului să oprească. Când acesta a continuat să se deplaseze, forțele de securitate au deschis focul în încercarea de a opri vehiculul.

Un glonț ar fi ricoșat și a ucis copilul

Odată ce s-a oprit, personalul turc a descoperit că vehiculul era folosit pentru introducerea ilegală de migranți și a găsit înăuntru ”40 de migranți ilegali”, potrivit declarației. Deși forțele au vizat roțile vehiculului, o persoană a fost ucisă de un glonț care a ricoșat de pe sol, se arată în comunicat.

"Eforturile sunt în desfășurare pentru capturarea șoferului vehiculului și a traficantului de migranți care au reușit să fugă în urma incidentului. O anchetă judiciară și administrativă este în desfășurare", se mai arată în comunicat.

Kemal Tosun, care a asistat la incident, a declarat pentru Serbest TV din Turcia că unele dintre persoanele din vehicul au reușit să „scape”. Un alt martor ocular, Dindar Tosun, a spus că a văzut familii cu copii printre migranți. 

Autoritățile nu au confirmat naționalitățile persoanelor din vehicul.​ Provincia Van este situată în apropierea graniței Turciei cu Iranul și servește drept rută de tranzit pentru migranții care vin din Iran, Afganistan, Pakistan și Asia Centrală.

Un băiețel de 5 ani a murit, după ce mama lui l-a uitat în mașină, la 37 de grade

Un băiețel de cinci ani  din Texas a murit după ce a fost lăsat în interiorul unei mașini timp de mai multe ore la temperaturi de 37°C. Poliția s-a grăbit la fața locului să-l salveze, în comitatul Harris, luni după-amiază, dar micuțul a fost declarat decedat. Mai devreme în acea zi, mama lui se întorsese acasă cu el și cu sora lui în vârstă de opt ani, după ce făcuse cumpărături pentru o petrecere de zi de naștere.  În timp ce ea și fiica ei au intrat înăuntru, ea l-a uitat pe băiat în interiorul mașinii, scrie Metro.

Șeriful comitatului Harris, Ed Gonzales, a spus pentru Fox29: "Erau plini de entuziasm să pregătească totul. Au ieșit din mașină și au intrat în casă pentru a continua pregătirile. Mama a intrat cu fiica sa". După câteva ore,  aproximativ două sau trei, mama a observat că băiatul ei de cinci ani nu era de găsit nicăieri, așa că a început să-l sune, dar nu a primit niciun răspuns.

"Ea a alergat repede afară și l-a descoperit încă legat de scaunul lui de mașină, încă acolo.", a mai spus șeriful.

Anchetatorii au mai spus că băiatul știa să iasă singur din mașină, dar șeriful Gonzales a presupus că acesta ar fi putut adormi și ar fi putut fi dezorientat din cauza căldurii. Citește mai multe AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel