Armata SUA: Rusia are zece batalioane la granița cu Ucraina. Soldații ruși intervin direct în luptele de la Debalțeve
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: EPA
Foto: EPA
Comandantul forțelor americane în Europa spune că Rusia a dislocat 10 batalioane de soldați la granița cu Ucraina și că forțe ruse intervin direct în luptele din orașul Debalțeve. Între timp, la Minsk, liderii Rusiei, Ucrainei, Germaniei și Franței negociază o soluție de pace pentru criza ucraineană, poate ultima șansă dată diplomației înainte de o nouă escaladare a conflictului militar.

Ben Hodges a arătat că trupele rus și-ar putea îndrepta atenția către orașul port Mariupol dacă ofensiva din Debalțeve va avea succes.

"Este evident din cantitatea de muniție și tipul de echipament că există o intervenție directă a Rusiei în zona Debalțeve", a declarat general-locotenentul Ben Hodges în timpul unei vizite la baza NATO din Szczecin, în nord-vestul Poloniei.

"Mă tem că dacă vor avea succes în Debalțeve se vor concentra pe Mariupol. Nu știu dacă așa va fi, dar sunt îngrijorat", a spus el, citat de Reuters.

Debalțeve este un oraș strategic deoarece leagă cele două capitale separatiste, Lugansk și Donețk.

General-locotenentul a precizat că Rusia are 10 batalioane de soldați la frontiera cu Ucraina.

Avertisment ferm al rușilor pentru România: Vom căuta să vă anihilăm flota!

Angela Merkel, Francois Hollande, Vladimir Putin și Petro Poroșenko se întâlnesc astăzi în capitala Belarusului pentru a căuta o soluție de stopare a conflictului sângeros din Ucraina, care a produs peste 5.000 de victime în ultimul an.

Casa Albă a anunțat că președintele Obama l-a sunat marți seară pe omologul său rus pentru a sublinia „importanţa de a profita de oportunitatea reprezentată de negocierile dintre Rusia, Franţa, Germania şi Ucraina în vederea ajungerii la o soluţionare pe cale paşnică" a violenţelor din estul Ucrainei.

Agenția de presă Interfax transmitea marți că aproximativ 2.000 de militari ruși au început un exercițiu militar de amploare în regiunea sudică a Rusiei, la granița cu Ucraina.

Totodată, 600 de militari, parte a Flotei ruse din Marea Neagră, desfășoară un exercițiu militar în Crimeea, programat să dureze o lună de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel