Armata SUA a lansat o navă numită după un activist al drepturilor LGBT
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Armata SUA a lansat o navă numită după un activist pentru drepturile minorității LGBT. 

Marina SUA a lansat o navă care poartă numele unui activist pentru drepturile LGBT, forțat să demisioneze din serviciu din cauza orientării sale în anii 1950, relatează BBC. USNS Harvey Milk a fost lansat sâmbătă în San Diego, într-p ceremonie la care au participat secretarul Marinei Carlos Del Toro și nepotul lui Milk, Stuart.

Nave numite după militanții pentru drepturi civile

Este una dintre cele șase nave noi care vor fi numite după renumiți lideri ai drepturilor civile din SUA. Alte nume includ fostul judecător Earl Warren și candidatul la președinție ucis Robert Kennedy.

Milk a servit ca ofițer scafandru și locotenent la bordul navei de salvare submarine USS Kittiwake în timpul războiului din Coreea. Dar a fost forțat să părăsească serviciul după două săptămâni de interogatoriu despre sexualitatea sa în 1955. Mai târziu, a devenit unul dintre primii politicieni gay din America, ales în 1977 în Consiliul de Supraveghere din San Francisco.

Dar un an mai târziu a fost împușcat și ucis de Dan White, un fost supraveghetor al orașului cu care s-a certat frecvent. Vorbind la ceremonie, secretarul Del Toro a spus că excluderea lui Milk a fost o greșeală, deoarece acesta a fost forțat să „mascheze acea parte foarte importantă a vieții sale” în timpul petrecut în Marina.

„De mult prea mult timp, marinari precum Lt. Milk au fost forțați din umbră sau, și mai rău, forțați să iasă din iubita noastră Marină”, a spus Del Toro. „Acea nedreptate face parte din istoria Marinei noastre, dar la fel este și parte din perseverența tuturor celor care continuă să slujească în ciuda nedreptății”.

Nava a întâmpinat opoziție

Când administrația Obama și-a anunțat pentru prima dată intenția de a numi o navă după Milk în 2016, unii și-au exprimat opoziția față de această mișcare.

Ei au sugerat că Milk ar fi refuzat să-și împrumute numele unei nave marine, având în vedere binecunoscuta sa opoziție față de războiul din Vietnam.

Vezi și: Marina SUA a provocat un cutremur cu magnitudinea de 3,9, după detonarea a 18 tone de explozivi - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel