Armata rusă continuă să sosească în Belarus - Foto în articol
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 23 oct 2022, 12:45
WhatsApp
Armata rusă continuă să sosească în Belarus / Foto: Pixabay, de Defence-Imagery
Armata rusă continuă să sosească în Belarus / Foto: Pixabay, de Defence-Imagery
Armata rusă continuă să sosească în Belarus, anunță Minsk.

Personalul militar rus sosește în Belarus pentru a se alătura grupului regional de trupe, a anunțat duminică Ministerul Apărării din Belarus, scrie Interfax. Mesajul de pe canalul oficial de Telegram al Ministerului Apărării este însoțit de fotografii ale militarilor ruși.

Anterior, Ministerul Apărării din Belarus a raportat că până la 9.000 de militari și câteva sute de vehicule blindate vor sosi în republică din Rusia pentru a crea un grup comun de trupe.

Pe 10 octombrie, președintele Belarusului Alexander Lukașenko a anunțat că a convenit cu președintele rus Vladimir Putin despre desfășurarea unui grup regional comun de trupe "în legătură cu agravarea situației de la granițele de vest ale statului Uniunii".

Lukașenko neagă mobilizarea în secret a trupelor beloruse și pregătirile pentru război

Alexandr Lukașenko a reacționat, după ce au apărut informații potrivit cărora ar mobiliza în secret a trupele beloruse și s-ar pregăti pentru război. Președintele Belarusului a catalogat drept neîntemeiate zvonurile despre mobilizare și a spus că în țară sunt în curs de desfășurare lucrări planificate pentru a reconcilia datele celor responsabili de serviciul militar, scrie Interfax.

"Să dea cel puțin un exemplu, când am invitat o persoană la biroul de înregistrare și înrolare militară, i-am dat o armă și l-am trimis la unitate" a spus el la terenul de antrenament pentru arme combinate Obuz-Lesnovsky din regiunea Brest.

Lukașenko a subliniat că Belarus învață din experiența mobilizării din Rusia.

"Sarcina a fost stabilită ca militarii prin birourile militare de înregistrare și înrolare să elaboreze, în primul rând, sistemul de avertizare. Nu este întotdeauna posibil să invitați o persoană cu o agendă de modă veche. Aceasta înseamnă că acesta este fie un mesaj SMS, sau radio, sau prin lideri, etc. Adică să găsim modalități de a ajunge la o persoană, pe care vrem să o mobilizăm. În continuare: l-am găsit, l-am invitat la biroul de înregistrare și înrolare militară, l-am clarificat, ne-am uitat la el - este bun / nu este bun. Gata, du-te, omule, odihnește-te", a spus Lukașenko.

Potrivit acestuia, există o reconciliere regulată a datelor și aceasta se face în fiecare an. "Facem asta de ani de zile", a spus șeful statului.

Lukașenko a mai menționat că apărarea teritorială este foarte importantă pentru Belarus și că el a acordat întotdeauna o atenție deosebită acestei zone. "Toată lumea ar trebui să-și poată proteja casa. Am efectuat și aceste verificări", a spus el.

Aleksandr Lukaşenko le cere belaruşilor să i se supună 

Aleksandr Lukaşenko, le-a cerut belaruşilor să i se supună dacă vor să trăiască liniştiţi, în contextul în care ţara s-ar putea vedea implicată în aşa-numita operaţiune militară specială a Rusiei în Ucraina, transmite EFE.

"Dacă vor ca totul să fie liniştit, dacă vor să facă baie şi să le facă baie copiiilor lor cu apă caldă, dacă vor să aibă căldură în case, să aibă gaz, combustibil, să aibă ce mânca şi cu ce să se îmbrace, atunci să strângă din dinţi şi să facă ce le spun eu", a declarat Lukaşenko într-o reuniune cu guvernul, potrivit agenţiei de stat BELTA. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?