Armata rusă a instalat un nou primar în Melitopol. Fostul edil ar fi fost răpit
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Armata rusă a instalat un nou primar în Melitopol. Fostul edil ar fi fost răpit / Sursa foto: Pexels (asim alnamat)
Armata rusă a instalat un nou primar în Melitopol. Fostul edil ar fi fost răpit / Sursa foto: Pexels (asim alnamat)
Forțele ruse au instalat un nou primar în orașul ocupat Melitopol, în sudul Ucrainei.

Armata rusă a instalat un nou primar în orașul ocupat Melitopol, după presupusa răpire a primarului Ivan Fedorov de către trupele Moscovei, vineri după-amiază.

Galina Danilchenko, fost deputat în consiliul orașului, a apărut la televiziunea locală unde a declarat că sarcina ei principală este construirea „mecanismelor de bază sub noua realitate”. Danilchenko a spus că se pregătește să înființeze un „comitet de deputați ai poporului” care să conducă orașul și i-a îndemnat pe locuitori să nu ia parte la „acțiuni extremiste”.

"Stimați deputați, am fost aleși de popor. Datoria noastră este înainte de toate să avem grijă de bunăstarea cetățenilor", a spus ea.

„Acest comitet va fi însărcinat cu responsabilități administrative pe teritoriul Melitopol și în regiunea Melitopol”, a adăugat aceasta, conform BBC.

Zelenski a discutat cu premierul Israelului despre perspectivele de a pune capăt conflictului cu Rusia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a precizat sâmbătă că a vorbit cu premierul israelian Naftali Bennett despre perspectivele unor discuții de pace pentru a pune capăt conflictului cu Rusia. Zelenski a spus într-o postare pe Twitter că cei doi „au vorbit despre agresiunea Rusiei și despre perspectivele negocierilor de pace”.

De asemenea, Zelenski a precizat că a cerut ajutorul lui Bennett pentru a asigura „eliberarea primarului captiv din Melitopol” (citește continuarea AICI).

Franța denunță „minciunile“ din acuzațiile Rusiei privind încălcările dreptului umanitar de către Ucraina

Acuzaţiile lui Vladimir Putin privind "încălcări flagrante" ale dreptului umanitar de către forţele ucrainene sunt "minciuni", a reacţionat Palatul Elysee în urma convorbirii telefonice de sâmbătă între preşedintele rus, Emmanuel Macron şi Olaf Scholz, relatează AFP.

Această discuţie de 75 de minute între cei trei lideri, a doua în două zile după cea de joi, s-a "focalizat" pe cererea Parisului şi Berlinului privind un "armistiţiu imediat şi amorsarea unei soluţii diplomatice", au precizat separat preşedinţia franceză şi cancelaria germană.

Înainte de acest apel, Emmanuel Macron şi Olaf Scholz au avut fiecare câte o convorbire cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care le-a cerut să intervină pe lângă preşedintele Putin pentru a obţine o încetare imediată a luptelor, în contextul în care armata rusă strânge laţul în jurul Kievului şi continuă bombardamentele asupra altor oraşe.

În oraşul portuar strategic Mariupol, devastat de aproape două săptămâni de asediu, "situaţia este foarte dificilă, nesustenabilă din punct de vedere uman" şi "singura decizie pe care preşedintele Putin trebuie să o ia este să ridice asediul", a mai precizat Palatul Elysee (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel