Data publicării:

Armata lui Kim Jong Un se pregătește pentru un "război real" cu Coreea de Sud și se laudă că exercițiile de amploare "pun Seulul în raza noastră de atac"

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Liderul nord-coreean Kim Jong Un se pregătește de un eventual război cu Seulul.    

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ghidat un exercițiu de artilerie de mare amploare la care a participat o unitate despre care Phenianul spune că este capabilă să lovească Seulul, în timp ce se pregătește pentru un "război real" cu Coreea de Sud, a anunțat vineri presa de stat nord-coreeană.

Dictatorul a fost fotografiat joi purtând o jachetă de piele neagră, privind la coloane de sisteme de artilerie autopropulsate care trag spre cer la unison, într-o uimitoare demonstrație de forță.

Exercițiile au implicat unități de frontieră "care au pus capitala inamicului în raza lor de lovire", a precizat agenția oficială de știri Korean Central News Agency (KCNA) de la Phenian, referindu-se la Seul.

În timp ce urmărea exercițiile, Kim "și-a exprimat marea satisfacție" că unitățile sunt "pe deplin pregătite pentru mobilizarea constantă pentru bătălii", potrivit KCNA.

Kim i-a îndemnat pe soldații săi să "împingă viguros înainte activitatea de pregătire pentru mobilizarea regulată pentru luptă" pentru a "prelua inițiativa cu lovituri rapide și nemiloase" în cazul unui "război real", potrivit KCNA.

Regimul de la Phenian a declarat deja Coreea de Sud drept "principalul său inamic" și a amenințat cu războiul pentru "chiar și 0,001 mm" de încălcare a teritoriului

Jurnaliștilor independenți nu li s-a permis accesul pentru a acoperi evenimentul prezentat în imaginile distribuite de guvernul nord-coreean.

Statul Major al Coreei de Sud (JCS) a declarat că armata nord-coreeană a testat joi, între orele 11.00 (02.00 GMT) și 17.00 (08.00 GMT), mai multe proiectile de lansatoare de rachete și obuze de artilerie autopropulsate spre Marea Galbenă.

Acestea au avut loc în orașul portuar Nampho din vestul Coreei de Nord, spre Marea Galbenă, a adăugat acesta.

JCS a precizat că monitorizează activitățile militare ale Nordului în contextul în care sunt în desfășurare exerciții comune efectuate de armatele sud-coreeane și americane.

Exercițiile, cunoscute sub numele de exercițiile Freedom Shield, au început luni, cu un număr dublu de trupe care s-au alăturat față de anul trecut.

"Armata noastră monitorizează îndeaproape semnele de provocare ale Coreei de Nord (...) menținând în același timp o poziție fermă de apărare comună și desfășurând exercițiile Freedom Shield", a declarat într-un comunicat Statul Major Întrunit de la Seul.

Ministrul apărării de la Seul, Shin Won-sik, a vizitat, de asemenea, joi, Comandamentul de apărare al capitalei și a ordonat un răspuns ferm dacă Coreea de Nord va face provocări care vizează capitala.

În acest an, Regimul de la Phenian a declarat deja Coreea de Sud drept "principalul său inamic", a renunțat la agențiile dedicate reunificării și apropierii și a amenințat cu războiul pentru "chiar și 0,001 mm" de încălcare a teritoriului, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel