Armata israeliană interzice Pokemon Go în interiorul bazelor sale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Armata israeliană a anunțat că din rațiuni de securitate în niciuna din bazele sale nu poate fi jucat popularul joc Pokemon Go, scrie UPI.com.

Divizia pentru Securitatea Informației din cadrul Armatei israeliene a anunțat că nu permite ca acest joc să poată fi rulat în interiorul facilităților sale militare din cauza utilizării camerei video a telefonului mobil și a funcțiilor de geolocație de care dispun telefoanele moderne. Aceste informații ar putea fi exploatate de elemente ostile, scrie Agerpres.

De asemenea, oficiali militari israelieni s-au arătat îngrijorați de acele aplicații mobile care arată similar jocului Pokemon Go dar care sunt create pentru colectarea datelor.

Jocul este o sursă pentru strângerea informațiilor, a indicat departamentul într-o notă de avertizare transmisă soldaților și ofițerilor, atenționând foarte clar că jocul nu poate fi jucat într-o bază a armatei.

[citeste si]

De asemenea Armata israeliană le-a interzis soldaților activi să dezvăluie pe rețelele de socializare că se află în serviciul armatei.

Anterior, Marina militară israeliană a postat o fotografie pe Facebook în care un militar aflat în timpul serviciului era înfățișat ținând Pokeball și confruntându-se cu un Gyarados, un foarte puternic Pokemon de apă. Alături de această fotografie se afla mesajul: Pokemon pe care doar noi putem să îl prindem.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel