Data publicării:

Armata israeliană a interceptat o dronă controlată din Liban

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Armata israeliană a anunțat, duminică, că sistemul său de apărare antiaeriană a interceptat un dronă care zbura din Liban, scrie Reuters.

Grupul Hezbollah din Liban, susținut de Iran, care a fost în confruntări cu forțele israeliene la graniță timp de o lună, a declarat că a vizat trei poziții israeliene de la graniță folosind rachete ghidate și alte arme.

Tensiunile dintre Hezbollah și Israel au crescut de la izbucnirea războiului între aliatul său, grupul militant palestinian Hamas, și Israel, la 7 octombrie, fiind cel mai grav conflict dintre cele două părți din războiul din 2006.

Armata israeliană a spus că a identificat drona zburând din adâncul Libanului către Israel. "Drona a fost urmărită de sistemele noastre de detectare și control și a fost interceptată cu succes de către sistemul nostru de apărare antiaeriană IDF deasupra Libanului", au transmis forțele armate.

Agenția de știri națională a Libanului, care aparține statului, citându-și corespondentul, a relatat mai devreme că Hezbollah a doborât o dronă ostilă deasupra sudului Libanului. Nu a existat niciun comentariu din partea Hezbollah cu privire la această informație.

Hezbollah a anunțat pentru prima dată utilizarea de rachete antiaeriene în timpul ostilităților care au izbucnit după 7 octombrie.

În cursul violențelor, aproximativ 60 de luptători Hezbollah au fost uciși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel