Armand vs. Tudorache, renumărare voturi Sector 1. Avocatul Drăgan: Procurorul, plecat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Avocatul Mihai Drăgan a făcut câteva precizări, în exclusivitate pentru DC News, despre renumărarea voturilor de la Sectorul 1.

De peste două săptămâni, nu au mai apărut informații referitoare la dosarul renumărării voturilor de la Sectorul 1. Ultima dată, avocatul Mihai Drăgan a confirmat, potrivit unor informații pe surse, că există informații potrivit cărora, la anumite secții, sacii cu voturi lipsesc în totalitate (citește AICI).

Mihai Drăgan, noi precizări despre dosar

L-am contactat marți, 15 iunie, pe avocatul lui Daniel Tudorache, Mihai Drăgan, pentru a ne mai oferi detalii despre dosarul renumărării voturilor de la Sectorul 1.

„Nu avem informații noi, deoarece procurorul, din câte știu eu, este plecat. Știm și noi, pe surse, că la unele secții nu s-au mai găsit sacii de voturi, dar nu avem nimic oficial. Procurorul o să revină, din câte știu, în jurul datei de 1 iulie“, a precizat, în exclusivitate pentru DC News, avocatul Mihai Drăgan.

CITEȘTE ȘI   -   Renumărare voturi Sector 1. Chirieac: E primar cineva care nu a fost ales. Nu mai contează ce votăm, contează cine numără şi anunţă

Imagini controversate la Sectorul 1

Imagini din momentul în care erau căutați sacii de voturi pentru Sectorul 1, care ar demonstra o fraudă electorală la alegerile locale, au apărut imediat după alegerile de anul trecut.   

Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere dintr-o încăpere a Biroului Electoral de Circumscripție a Sectorului 1 (vezi imaginile AICI).

SIIJ, anunț despre ancheta în cazul alegerilor locale Sector 1

„În cauza privind alegerile locale din Sectorul 1 București, aflată în instrumentarea Secției pentru infracțiunilor din justiție, activitățile dispuse de procurorul de caz prin ordonanța din data de 5 februarie 2021 nu au fost finalizate, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București solicitând motivat prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor fixate. 

Luând în considerare complexitatea procedurilor și volumul mare de muncă pe care îl implică, procurorul de caz a aprobat solicitarea menționată și a fixat un nou termen de finalizare, respectiv 1 august 2021. 

Menționăm că din verificările efectuate nu s-a putut stabili diferența de voturi între candidați, nefiind finalizate activitățile dispuse de către procuror. 

Pe măsura derulării cercetărilor, vom comunica informații suplimentare, în limitele impuse de Codul de procedură penală și de Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media, aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 197 din 17 septembrie 2019”, transmisese Secția Specială.

Reacția oficială a fost transmisă, după ce, la un moment dat, s-a vehiculat și s-a comentat pe marginea zvonului conform căruia Daniel Tudorache ar fi luat cu o mie de voturi mai mult decât contracandidata sa, Clotilde Armand, la alegerile locale pentru Primăria Sectorului 1, în 2020. 

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Mugur Ciuvică, NERVOS: Să-i trec eu strada pe cei din Sectorul 1? Să iasă dr*cu la VOT!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel