Armand vrea să dea Guvernul în judecată. Rareş Bogdan, replică acidă: Să lase ipocrizia. În ianuarie nu era discreţionar?
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Rareş Bogdan
Facebook Rareş Bogdan
Rareş Bogdan, primvicepreşedinte PNL, i-a dat o replică acidă lui Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, după ce aceasta a anunţat că dă în judecată Guvernul PNL pentru modul în care au fost distribuiţi banii din fondul de rezervă. 

„La adoptarea bugetului şi a Anexei 7.03 cei mai mulţi bani au fost dirijaţi spre primarii USR Pleşa de la Alba Iulia, Coliban de la Braşov, Dominic Fritz de la Timişoara şi Viziteu de la Bacău. O întreb pe doamna Armand dacă atunci nu mai era o dirijare discreţionară şi lipsită de transparenţă a banilor din bugetul public. Era domnul Barna vicepremier. Aş vrea să o rog pe doamna Armand să lase ipocrizia de genul acesta şi să se comporte cu maturitate că poate să o facă. (...) O apreciez că se luptă cu mafiile, dar acum să facă plângere penală pentru ce? Dacă face plângere penală acum o invit să facă şi pentru Hotărârea de Guvern din ianuarie-februarie, când era USR la guvernare. Atunci cea mai mare alocare a fost către primăria domnului Fritz”, a declarat Rareş Bogdan pentru Adevărul.

300 de primării ale PNL nu au primit bani. Care este motivul

„Aş vrea să înţeleagă despre ce este vorba cu aceşti bani pentru că banii aceştia sunt pentru necesităţi. Am văzut speculaţia că toate primăriile PNL au luat bani. Sunt peste 300 de primării PNL din 1260 care nu au luat bani pentru simplul fapt că nu au depus documente. Primăria domnului Boc, Clujul nu a luat niciun ban, dar l-am văzut pe domnul Boc să facă scandal, după cum face domnul Fritz spre exemplu la Timişoara. Cluj, care este a doua primărie ca importanţă după Bucureşti în România, nu a luat nicun ban la această rectificare şi peste 300 de primării nu au luat bani la această rectificare. O parte din aceşti bani au fost pentru cofinanţări, e o nemulţumire şi a primarilor liberali pentru că sesiunile de depuneri de proiecte au fost în perioada PSD pentru PNLD 1 şi PNLD 2, adică dezvoltările locale, iar noi, Guvernul plăteşte acum ce sa semnat atunci la acele guvernări. Deci o parte din aceşti bani sunt pentru cofinanţările pe proiectele cu finanţare europeană”, a mai completat Rareş Bogdan.

VEZI Scandal în PNL după ce s-au dat bani primăriilor din fondul de rezervă al Guvernului. "Sunteţi mai răi ca PSD. V-aţi răzbunat pe cei care v-au votat"

Se alătură şi alţi primari demersului? Ce spune Rareş Bogdan


În ceea ce priveşte o posibilă alăturare a altor primar la demersul anunţat de Clotilde Armand, Rareş Bogdan a completat că primarul Sectorului 1 „nu ştie foarte bine istoria recentă. Dacă sunt la primul mandat (n.r. primarii) pot să intre pe acest scenariu, dacă sunt primari cu mai multe mandate ştiu exact ce înseamnă rectificările şi pentru ce sunt aceşti bani şi nu se vor alătura unui demers pur populist şi fără substanţă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel