Armand se plânge că Primaria Sectorului 1 nu mai are bani. Prefectul Capitalei: Din vina ei! Există un risc iminent ca funcționarii să fie acuzați de abuz în serviciu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
FOTO: Inquam Photos / Raul Stef
FOTO: Inquam Photos / Raul Stef
Rareș Hopincă, prefectul Capitalei, spune că Primăria Sectorului 1 a rămas fără bani din vina lui Clotilde Armand.

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, spune că Primăria Sectorului 1 a rămas fără bani din cauza lui Clotilde Armand, asta pentru că, deși bugetul ar fi fost aprobat în urmă cu două săptămâni, acesta nu a fost transmis Ministerului de Finanțe.

Declarațiile prefectului vin după ce ieri Clotilde Armand anunța că "închide Primăria Sectorului 1 din cauza consilierilor PNL-PSD care au dat banii la Catedrala Mântuirii Neamului". Prefectul Capitalei spune că prin aceste declarații Clotilde Armand "îi insultă pe oamenii cărora li se adresează".

"Sunt două subiecte de discutat, ambele foarte grave. În primul rând, bugetul Sectorului 1 a fost aprobat în urmă cu aproximativ două săptămâni, poate chiar mai bine. De la data aprobării bugetului local, acest buget trebuia procedural transmis Ministerului Finanțelor printr-o aplicație informatică. Primăria Sectorului 1 nu a făcut acest lucru, deci are un buget aprobat, dar nu l-a transmis Ministerului de Finanțe. Fără să îl transmită, s-a blocat primăria, bineînțeles, că teoretic nu are buget, din vina integrală a primarului. 

Faptul că din vina ei a rămas fără buget și acum dă vina pe PSD, pe PNL și toată conspirația mondială, eu cred că insultă în primul rând oamenii cărora li se adresează. Oamenii nu sunt atât de naivi, atât de prost informați precum îi consideră primarul Sectorului 1", a declarat Rareș Hopincă la Antena 3 CNN.

Prefectul Capitalei: Săptămâna viitoare vom demara un control la Primăria Sectorului 1

Mai mult decât atât, Rareș Hopincă spune că funcționarii de la Primăria Sectorului 1 ar putea fi acuzați de abuz în serviciu dacă nu transmis bugetul către Ministerul Finanțelor.

"Întrebat dacă în acest moment există vreun risc pentru angajații Primăriei Sectorului 1, Rareș Hopină a spus: "Instituția Prefectului a fost sesizată de mai multe grupuri politice, pe de o parte, și de doamna Armand, pe de altă parte, și de opoziția dumneaei, iar săptămâna viitoare vom demara un control la Primăria Sectorului 1.

Din punctul meu de vedere, ca opinie personală, există un risc iminent ca funcționarii de la Primăria Sectorului 1, dacă în continuare nu transmit bugetul, să se facă acuzați de abuz în serviciu. Îi avertizez public să respecte legea pentru că Consiliul Local a votat un buget, acel buget trebuie pus în operă de aparatul primarului, iar aceasta este o obligație, nu este o opțiune".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel