"Arma Apocalipsei", capabilă să declanșeze tsunami radioactive, testată de Rusia. Putin ar fi desfășurat un submarin nuclear uriaș - Video
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
"Arma Apocalipsei", capabilă să declanșeze tsunami radioactive, testată de Rusia. Putin ar fi desfășurat un submarin nuclear uriaș  / Foto: Captură video Youtube Canal 26
"Arma Apocalipsei", capabilă să declanșeze tsunami radioactive, testată de Rusia. Putin ar fi desfășurat un submarin nuclear uriaș / Foto: Captură video Youtube Canal 26
Vladimir Putin ar fi desfășurat un submarin nuclear uriaș pentru a testa "Arma Apocalipsei".

Este posibil ca Vladimir Putin să fi desfășurat un submarin nuclear uriaș care ar avea la bord "Arma Apocalipsei" a Rusiei, a avertizat NATO membrii săi, potrivit Daily Mail.

Belgorod a dispărut de la baza sa din Cercul Arctic și ar putea fi în drum spre Marea Kara pentru a testa arma nucleară Poseidon, a sugerat o notă de avertisment NATO difuzată presei italiene în weekend.

Poseidon este o dronă despre care se spune că este capabilă să parcurgă distanțe uriașe sub apă înainte de a detona cu suficientă forță pentru a declanșa un tsunami radioactiv de 1.600 de metri, proiectat să înece și să iradieze orașele de coastă.

Dacă testul va merge înainte, ar fi cea mai recentă încercare a lui Putin de a intimida Occidentul din cauza războiului său eșuat din Ucraina, după ce a fost suspectat că a ordonat atacuri asupra conductelor Nord Stream săptămâna trecută.

Belgorod ar putea fi un candidat pentru misiuni de sabotaj, deoarece transportă și mini-sub-uri concepute pentru a efectua atacuri asupra infrastructurii submarine.

Cu toate acestea, implicarea sa a fost pusă la îndoială deoarece submarinul este unul dintre cele mai mari din lume și ar fi fost extrem de dificil să pătrundă în Marea Baltică fără să fie detectat. De asemenea, nu este clar dacă Belgorod ar fi avut timp să ajungă de la baza sa de origine din Marea Albă până la Marea Baltică - o distanță de puțin sub 3.000 de mile - fără ca absența sa să fie observată.

De atunci, NATO a trimis un avertisment aliaților că submarinul a dispărut, dar a spus că se crede că încă operează în Arctica. Nu este clar exact când a fost trimis avertismentul, dar a fost raportat pentru prima dată de ziarul italian La Repubblica duminică.

Detalii despre Poseidon, numit și "Arma Apocalipsei"



Submarinul Belgorod este în funcțiune din luna iulie. Poseidon a fost una dintre cele patru arme de generație următoare anunțate de Putin în 2018 și se crede că ar fi operațional.

Potrivit presei ruse, Poseidon este capabil să călătorească până la 6.000 de mile sub apă înainte de a exploda un focos nuclear cu o forță de două megatone - de peste 130 de ori dimensiunea bombei aruncate la Hiroshima.

Acest lucru ar crea un tsunami radioactiv de până la 1.600 de metri înălțime, proiectat să înece orașele de coastă și să împărștie deșeuri nucleare, susține mass-media de stat. Focoasa nu a fost niciodată testată din cauza interdicțiilor internaționale privind testarea armelor nucleare. Încălcarea acestor tratate prin testarea lui Poseidon - chiar și în apele îndepărtate ale Arcticii - ar fi o mișcare extrem de provocatoare a Rusiei.

Vestea despre un potențial test vine pe fondul zgomotului rusesc cu privire la utilizarea armelor nucleare legate de războiul din Ucraina, unde Putin a fost împiedicat de armele occidentale primite de ucraineni.

Cât de periculoasă este această armă



Belgorod poate merge până la 120 de zile fără a fi nevoie să revină la suprafață. TASS a raportat anterior că drona Poseidon are o rază de acțiune nelimitată și o viteză maximă de peste 125 mph.

"Caracteristicile unice ale sistemului Poseidon vor ajuta Marina să combată cu succes portavioanele și să lovească grupurile unui potențial adversar în orice teatru de război oceanic și să distrugă infrastructura de pe țărm", a declarat analistul șef al Statului Major General din Rusia, amiralul Igor Katasonov.

"Este un tip complet nou de armă care va forța marinele occidentale să-și schimbe planificarea și să dezvolte noi contramăsuri", a spus expertul H I Sutton, după cum a raportat La Reppubblica.

Un videoclip arată cum submarinul de ultimă generație Belgorod poartă torpila letală de dronă Poseidon. Precizăm că Kiselyov, un propagandist de-al lui Putin, a spus anterior că Rusia ar putea folosi marea sa rachetă hipersonică Sarmat, cunoscută și sub numele de Satan-2, împotriva Marii Britanii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel