ARIPI, un nou monument pe locul statuii lui Lenin din Piața Presei Libere, din toamnă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Pe locul fostei statui a lui Lenin din Piața Presei Libere va fi amplasat, în toamnă, un nou monument, realizat de artistul sucevean Mihai Buculei.

Monumentul ridicat în memorie rezistenței anticomuniste care va fi amplasat în locul unde a fost amplasată în timpul dictaturii comuniste statuia lui Vladimir Ilici Lenin urmează să fie adus peste două săptămâni în Capitală, potrivit Antena 3. 

Noua operă de artă, intitulată "ARIPI", aparține sculptorului Mihai Buculei, iar deocamdată încă se lucrează la finisajele ei la acolo unde a fost realizată, la Uzina Electromencanică dn Ploiești. 

Potrivit sursei citate, în două săptămâni, monumentul urmează să fie urcat pe trailere și adus la București. Transportul în Capitală va fi o provocare, deoarece vorbim despre un monument din inox constituit din trei aripi, care va avea 28 înălține, 6 m lățime și o greutate de 120 de tone.

Născut în 1940, sculptorul Mihai Buculei este autorul unui mare număr de sculpturi monumentale, amplasate în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, dar şi pe dealurile taberelor naţionale şi internaţionale de creaţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel