Ariile protejate coincid exact cu zonele de dezvoltare a României, atrage atenția Șandru: Catastrofal! Toată lumea s-a temut să vorbească, trebuia să tăcem
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Lavinia Șandru, a vorbit despre situația blocajelor din dezvoltare din cauza unor motive ce țin de ariile protejate și construcția celor trei hidrocentrale a căror finalizare a fost oprită.

"Asta e povestea cu celebrele arii protejate care au fost gândite în aşa fel încât, dacă suprapunem harta cu aceste arii peste harta României, să coincidă ariile protejate exact cu zonele de dezvoltare a României, ceea ce este un lucru catastrofal. S-au blocat toate aceste hidrocentrale, s-au blocat o mulţime de alte proiecte care ar fi trebuit să se dezvolte din cauza unei broscuţe cu burta galbenă, din cauza nu ştiu cărui gândăcel. Numai lucruri care să ne ţină pe noi pe loc.

"Era o politică în care trebuia să tăcem"

Toată lumea s-a temut să vorbească despre asta, pentru că, la nivel european, era o politică în care trebuia să tăcem din gură când venea vorba de zona verde, chiar dacă asta însemna să fii iresponsabil. Mă bucur că se renunţă la toate acestea şi că, în felul ăsta, o să putem să dăm drumul la o mulţime de proiecte şi în România, aşa cum, în acelaşi fel, s-a dat drumul la o mulţime de proiecte şi la nivel european” a spus Lavinia Șandru, în interviul acordat DCNews.

Cât despre finalizarea celor trei hidrocentrale, aceasta a mai spus: "Nu sunt semne deocamdată, pentru că se discută şi o mulţime de alte lucruri, în momentul de față, în România, toată lumea are alte teme. Agenda cetățeanului este oarecum lăsată la o parte şi discutăm despre alte lucruri, când ar trebui să ţinem cont, în primul rând, de proiectele de dezvoltare şi pe urmă să discutăm despre chestiuni care nu privesc, în mod normal, cetățeanul".

Interviul integral, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel