Arhivele Secrete ale Vaticanului despre un oraș din România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Facsimilul documentului, păstrat  în Arhivele Secrete ale Vaticanului, în care se menționează pentru prima oară numele orașului Sibiu-Cibinium va putea fi văzut , în premieră absolută, într-o expoziție  la Muzeul Național Brukenthal.

Este vorba despre un document datat 1192-1196, care a fost obținut, de curând, de la Vatican, la solicitarea reprezentanților Arhivelor Naționale ale României.

Documentul, în facsimil, va fi prezentat alături de alte piese într-o expoziție dedicată aniversării a 825 de ani de atestare documentară a Sibiului, intitulată „Sibiu 825".

[citeste si]

Ea mai cuprinde vase de lut descoperite la Sibiu în prima jumătate a secolului al XIII-lea, hărţi, monede emise la Sibiu, documente, grafică și tablouri ce ilustrează orașul și viaţa locuitorilor săi, precum și obiecte care au aparținut mitropolitului Andrei Șaguna: potirul său, decretul de numire ca episcop, cartea de rugăciuni în manuscris, care vor fi pentru prima dată expuse publicului

Expozitia „Sibiu 825" va putea fi vizitată, începând de vineri, până în 31 ianuarie, în Cabinetul de Stampe al Muzeului Brukenthal, informează românia-actualităti.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel