Arhiepiscopia Târgoviștei, noi clerici numiți de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon
Data publicării:
Autor: Claudia Calotă
WhatsApp
În vederea optimei desfășurări a activității administrative eparhiale, precum și pentru a răspunde celor mai noi nevoi pastoral-misionare actuale, în cadrul ședinței Permanenței Consiliului Eparhial din ziua de marți, 30 mai 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a numit noi clerici.

Aceștia sunt: ​​Pc. Relatii cu publicul. Victor Drăghicescu - Consilier eparhial pentru așezămintele monahale, Pc. Relatii cu publicul. Gabriel Vasile Voicilă - Consilier eparhial coordonator al Sectorului Administrativ și Pc. Relatii cu publicul. Ionel Pațanghel - Protopop al Protoieriei Titu.

Mitropolitul Nifon a mulțumit preoților care au îndeplinit până acum responsabilitățile ce le-au fost încredințate în posturile unde au fost numiți noi titulari, iar pe aceștia ia îndemnat să contribuie cu devotament, jertfelnicie și atașament la intensificarea activității misionare a Arhiepiscopiei Târgoviștei contemporane.

Tot astăzi, în biserica Parohiei Sălcuța, în prezența preoților din jurisdicția acestor unități ecleziale, Înaltpreasfinția Sa a instalat pe noul protopop. În cadrul ceremoniei, după ce Pc. Relatii cu publicul. dr. Ionuț Adrian Ghibanu a dat citire Gramatei mitropolitane de instalare, Înaltul Ierarh a săvârșit slujba hirotesiei întru protoiereu, și ia înmânat Pc. Relatii cu publicul. Ionel Pațanghel, crucea pectorală și brâul roșu, ca însemne statutare ale autorității și ale slujirii sale.

La ceremonie a luat parte conducerea Primăriei orașului Titu: primarul Traian Niculae, viceprimarul Gabriela Chițu, și administratorul public Adrian Marius Sandu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel