Arhiepiscopia Târgoviștei, concertul extraordinar de Crăciun
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: Arhiepiscipia Târgoviștei
Foto: Arhiepiscipia Târgoviștei
Duminică, 17 decembrie 2023, a avut loc, în prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, Concertul extraordinar de colinde al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Evenimentul s-a desfășurat în​ Sala „Independența”, fiind deschis de meditația despre colinde a Pc. Pr. Ștefan Nuică, profesor la Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște.

Concertul a fost susținut de Corul „Valachia Christiana” al Arhiepiscopiei Târgoviştei și de Corala Catedralei din Târgoviște, ambele dirijate de către  Lect. univ. dr. Mihail Vlădăreanu. Repertoriul a cuprins colinde românești și internaționale. Alături de cele două formații corale de elită ale Eparhiei noastre au participat: soprana Elina Dincă, mezzosoprana Ștefania Chițulescu, baritonul Yuriy Tsiple și Pr. Bogdan Hrestic. Acompaniamentul la pian a fost asigurat de domnul Tudor Scripcariu. Concertul a fost prezentat de domnul Silviu Biriș și doamna Adriana Ion.

Mitropolitul Nifon a subliniat, în cuvântul său, faptul că aceste frumoase colinde au rolul de a ne pregăti pentru sărbătoarea Nașterii Domnului, moment ce a inaugurat o traiectorie unică a istoriei umane, inaugurând era creștină și revoluția spirituală a nobleței și a frumuseții. Bucuria acestei sărbători este extraordinară, fiindcă Dumnezeu S-a coborât din cer pentru a înnobila și ridica firea umană. Taina Întrupării fascinează peste milenii, deoarece ea înseamnă manifestarea iubirii lui Dumnezeu pentru creația Sa și pentru om. Colindele ne transmit acele virtuți esențiale ce aparțin interiorului ființei umane și la baza cărora se află Bunul Dumnezeu- Izvorul veșnic al vieții și al iubirii. De altfel, iubirea adusă de Tatăl ceresc, prin Fiul Său Întrupat, este mesajul acestei minunate sărbători.

În sală au fost prezenți membrii Permanenței Consiliului eparhial, protopopi, profesori de Teologie și de Religie, preoți, monahi și monahii, credincioși din Târgoviște și din județ, precum și reprezentanți ai presei locale. De asemenea, au participat oficialități naționale, județene și locale, dintre care menționăm: domnul Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, doamna Claudia Gilia, Prefectul Județului Dâmbovița, domnul Daniel Cristian Stan, Primarul Municipiului Târgoviște, reprezentanți ai județului Dâmbovița în Parlamentul României, Secretari de Stat în Guvernul României, doamna prof. univ. dr. Laura Gorghiu, rectorul Universității „Valahia” din Târgoviște, comandanții de arme și reprezentanți ai mediului universitar și cultural local.

Concertul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel